Ustanak

Nedelja je dan za odmor!

U današnjem izdanju Ustanka otkrićete kako glasi poruka onima koji noću previše vremena provode ispred ekrana kompjutera - jedna od duhovitih misli iz emisije "Oblak u bermudama". Odabrao za vas Darko Kocjan.

"Kvaka" Dragutina Rokvića ovog jutra priča o ukrasnoj novogodišnjoj rasveti u Beogradu i bugarskim turistima, ali i o odnosu srpskih političara prema referendumu o nezavisnosti u Kataloniji.

Kladionice su za mnoge odavno postala omiljena mesta. Tamo se mole, kleče u zanosu i navijaju za one koji mogu da im donesu spas. Liste u kladionicama im dođu kao minijaturne Biblije. Da li su one maskota našeg vremena i imaju li kladioničarske liste veze sa listama kojima se ovih dana bave naši političari? Da li su upravo te liste iz kladionice one koje mogu da povežu Srbe i Albance na Kosovu ovih dana, pitanja su na koja odgovara Miodrag Stošić u autorskoj priči pod nazivom "Veliki bljak".

Na dijetu obično idemo da bismo skinuli višak kilograma, ali to je uglavnom lakše reći nego učiniti. Da bismo smršali, potrebno je da se trudimo, naporno vežbamo i zdravo se hranimo nedeljama, pa i mesecima. Ponekad se dešava da ništa od toga ne daje zadovoljavajuće rezultate. To znači da vam je potreban odmor od dijete. Na koji način napraviti ovu specifičnu pauzu, čućete od Milene Milićević u rubrici "Da si živ i zdrav".

Ugled je kategorija koja je svima nama bitna ali je često definišemo na drugačiji način. Neki smatraju da ugled čini naš društveni status, naše poreklo, obrazovanje, funkcija, nagrade i slično, dok prema mišljenju drugih ugled je skup naših moralnih kvaliteta predstavljenih tek kroz naše ponašanje. Šta o tome misli koleginica Olivera Perić saznaćete u rubrici "Moda 202".

Sportske informacije priprema koleginica Vanja Savić, a tu su i servisne vesti. Naravno, uvek postoji mogućnost da nam javite neku bitnu informaciju. Kontakt sa nama je telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Vladimir Todorović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво