Svaštara

Televizijska serija „Psi laju, vetar nosi“, prema scenariju Radoša Bajića, a u režiji Jelene Bajić Jočić je priča o malo znanom, kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne beogradske periferije.

Kroz jedanaest jednosatnih epizoda, autor svoju priču smešta u gradska i prigradska naselja, stavljajući u epicenatar naše pažnje obične ljude, koji su se, igrom slučaja, nasukali na obode metropole da tu potraže sreću. Serija „Psi laju vetar nosi" biće emitovana u udarnom terminu - subotom od 20 časova na Prvom programu RTS-a, počev od 21. oktobra 2017. godine. Više o zanimljivoj priči koja prati radnju i o tome kako je proteklo snimanje, od podneva u ''202 povoda, govoriće naš proslavljeni glumac Tihomir Stanić koji tumači glavnu ulogu.
Naša fudbalska reprezentacija večeras igra kvalifikacioni meč sa ekipom Austrije. Predvodnik generacije, koja je na korak od Mundijala je selektor Slavoljub Muslin koji nam se danas predstavlja u rubrici ''Mnogo smo najjači'', koju je pripremio Dejan Bulajić.
U Beogradu će tokom dana biti održana čak tri muzička festivala, a jedan će omogućiti publici da sluša nastupe saksofonista na otvorenom. Gde su svi ti koncerti, šta je na programu novosadskih klubova CK-13 i Dom b-612, otkrivamo u rubrici Vladimira Todorovića "Pazi, svira se".
Pored redovnog pregleda svih dešavanja koji su u vezi sa kulturom i sportom najavićemo još jedan interesantan događaj, koji nas od 12. do 14. oktobra očekuje u Muzeju nauke i tehnike. „Etnolodži fest" je trodnevna manifestacija, internacionalnog karaktera koja će beogradskoj publici ponuditi bogati program etnom inspirisanih tema i to kroz različita kulturna izražavanja: modne revije, izložbe, rukotvorine, dokumentarne filmove, kao i zanimljive radionice i predavanja uvaženih predavača.
Osim toga, u redovnoj rubrici ''Da si živ i zdrav'', Dejana Jočović će danas pokušati da razjasni dilemu - da li je med gori od šećera? Naime, iako ga mnogi ističu kao glavni izvor zdravlja, med nekada može doneti više štete nego koristi. Zašto - čućete u današnjoj rubrici o zdravom životu. S druge strane, kad već pričamo o medu, naša reporterka Marina Zec nam se javlja sa Međunarodnog sajma pčelarstva ''Tašmajdan 2017'', koji možete posetiti do 8. oktobra i ujedno se uveriti u sve pozitivne efekte koje med ima na naš organizam.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи