Širom zatvorenih očiju - Samo srcem se dobro vidi

Oktobar je deseti mesec u godini.

Ima 31 dan. Seljaci ga vole, jer je to mesec kada se sabiraju plodovi godišnjeg mukotrpnog rada. Vole ga i građani. Naročito oni koji se sete da imaju familiju na selu. Vole ga i oni koji su se u maju zaljubili. Zato su Srbi nadenuli oktobru i imena SVADBAR, VIŠNI, LISTOPAD. Svima koji se ovoga meseca venčaju želimo sreću, zdravlje, dugu ljubav i puno dece.
(Dragomir Antonić; Običajnik kod Srba)
„Posle lepe jeseni ide jaka zima i rodna iduća godina. Posle bela oktobra ide zelen februar, posle zelenog oktobra beo februar. Što ranije opadne list, to ranije biva zima. Što se list duže drži, to se zima dalje pruži. Mnoge magle u oktobru nose zimu punu snega. Ako prvi sneg padne na blato, biće i sva zima blatnjava, a ako na mraz - nadajmo se bogatoj godini."
(Mile Nedeljković; Običajni kalendar)
Moj prijatelj Radomir Veličković Suri, Hadži RadoMir Grešni, ima svoju vremensku prognozu koja se tiče kopaoničkih snegova. Po njemu, prvi sneg pada 10. avgusta, pa 28. avgusta, 7. oktobra, 7. novembra, 27. novembra na 6. decembar, 17. na 19. decembar, 27. decembra na 9. januar, 19. na 20. januar, 16. na 26. februar, 7. marta, 17. marta, 2. aprila, 13. aprila (najveći sneg do metar ipo), 6. maja i 2. juna.
Suri kaže da prognoza može da mu omaši najviše 30 časova.

Pred nama su Miholjsko leto i Miholjdan.

Govorićemo o nekim ljudima rođenim u oktobru: Sergej Aleksandrovič Jesenjin, Ivo Andrić i Džon Lenon.

Meni jedna od velelepnijih pesama je Vera Pavladoljska, Matije Bećkovića. Govorićemo je u ovoj emisiji Matija Bećković i ja, a pevaće je Arsen Dedić.

Jedan od najznačajnijih pijanista današnjice Ivo Pogorelić nastupiće 18. decembra na sceni beogradskog Kolarca u okviru programa treće sezone ciklusa „Kolarac - tvoj svet muzike".
(Sa sajta: www.rts.rs)
U glavnom gradu Austrije organizovana je nesvakidašnja multimedijalna projekcija o velikom srpskom naučniku i inovatoru Nikoli Tesli, bez čijih izuma ne bismo mogli zamisliti savremeni način života.
U organizaciji „Mtel Austrija", najmlađe članice „Telekom Srbija grupe", mladi umetnik Dušan Jovović dočarao je život i delo Nikole Tesle kroz audio-vizuelni spektakl „Teslin vremeplov", a fasada Tehničkog univerziteta poslužila je kao platno.
(Sa sajta: www.rts.rs)
Monika Beluči ILI Priča o lepoti i seksepilu

Glumica i manekenka Monika Beluči danas proslavlja rođendan. Napunila je 53 godine, ali je i dalje često „srećemo" na listama najlepših i najseksepilnijih žena na planeti.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je 72-gi rođendan.

JSD Partizan osnovano je 4. oktobra 1945. godine pod nazivom Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije Partizan.
Pet godina kasnije postalo je otvoreno sportsko društvo, pa su sekcije izrasle u klubove.
Među prvim sekcijama osnovani su fudbalska, košarkaška, atletska i teniska, a danas sportsko društvo broji 27 klubova.
Najveći uspesi "crno-bele" porodice su trofej prvaka Evrope u košarci, sedam puta su vaterpolisti bili najbolji na Starom kontinentu, dok su fudbaleri stigli do finala Kupa šampiona kada su poraženi od Real Madrida 1966. godine.

Znate li da je na stadionu Tašmajdan u Beogradu, 2. Oktobra 1971. Godine, prvi put održana borba s bikovima. Nastupio je Luis Migel Domingin, jedan od najvećih toreadora 20-tog veka.

„Ako vam "ne ide", ako vam se ne ostvaruje očekivano, ako se ne osećate baš najbolje u sopstvenoj koži, ako pružate manje nego što biste mogli i postižete manje nego što zaslužujete, ako ne možete da rešite razne sudbinske čvorove... - POJAČAJTE MOLITVU!
I videćete rezultate, veoma brzo. U rasponu od brze pomoći do pravog pravcatog čuda: od rešenja do spasenja.
Jednostavan savet. Leči i pomaže, razrešava i isceljuje."
(Dragoslav Bokan)

Ne znam da li Vam se dogodilo da dosanjate san koji ste snivali.
Ukoliko jeste, onda veoma dobro znate šta Vam se dogodilo.

Sanjajte! UZ BEOGRAD 202!

„Samo srcem se dobro vidi!" (Egziperi)

Slušajte nas na FM 104,0 Megaherca i preko Interneta.

Link za slušanje našeg Radija: http://tinyurl.com/Beograd202
Pronađite nas i na Tviteru: https://twitter.com/beograd202

Kontakt:
++381 11 3249 202
SMS: 064 0202 200
Mejl: program202@gmail.com

Izbor muzike i produkcija : NENA OGNjENOVIĆ TRKULjA.

Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović .

„Čovek mora da ume da vidi svet."

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво