Povišen ton

Oktobar je evropski mesec podizanja svesti o disleksiji. Disleksija podrazumeva siromašnu tehniku čitanja prosečno pa čak i natprosečno inteligentnih osoba koje nemaju nikakvo fizičko, psihičko ili neurološko oštećenje.

Svaka deseta osoba u svetu ima poteškoće sa čitanjem a tačan broj disleksičara u Srbiji nije poznat, između ostalog i zato što se roditelji najčešće nikada ne obrate stručnjacima za pomoć. Kako prepoznati simptome disleksije, sa kojim problemima se suočavaju deca i roditelji ali i kako odgovoriti ovom i mnogim drugim izazovima kada u Srbiji postoji jedan logoped na 20000 stanovnika, u nekim sredinama ih nema uopšte i imaju status zdravstvenih saradnika a broj dece sa govorno-jezičkim problemima je sve veći i problemi sve raznovrsniji, razgovarali smo sa Draganom Filipović, defektologom - logopedom i Natašom Labović, predsednicom Udruženja logopeda Srbije.
Glasnik nam donosi vesti iz Novog Sada sa izložbe: „Biserna grana" i Izbora radova umetnika sa 4. Međunarodnog konkursa malog formata UNUNS-a koji će biti održan u subotu, 7. oktobra od 12 časova a rubrikom "Datum, vreme, mesto" danas čestitamo rođendan Mileni Dravić.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво