Ars, Artifex

Septembar i oktobar su uobičajeno vreme intenzivnih pozorišnih novosti – vreme Bitefa, početka redovne sezone, kao i premijera koje su čekale na svoj red.

Danas najavljujemo novi, veliki naslov Pozorišta na Terazijama; reč je o mjuziklu ''Fantom iz opere'' Endrju Lojda Vebera, koji će premijerno biti odigran i otpevan u subotu, sedmog oktobra, a detalje možete saznati tokom današnje emisije.
Sadržaj upotpunjujemo kritičkim osvrtom na novu predstavu Ateljea 212, ''Moja ti'', koju je po tekstu Olge Dimitrijević režirala Aleksandra Milavić Dejvis. Glavne uloge igraju Svetlana Bojković, Gorica Popović i Tanja Bošković.
Donosimo i jednu filmsku priču. Francuski dokumentarista, Olivije Babine, putuje ove nedelje Srbijom i predstavlja svoj film "Swagger", nominovan za evropsku nagradu Cezar. "Swagger" nas upoznaje sa jedanaestoro dece iz siromašnih predgrađa Francuske, pokazujući kako izgleda svet gledan njihovim očima. Film je prikazan srednjoškolcima u Subotici i Beogradu, večeras će ga gledati u Nišu i Leskovcu, a sutra u Kragujevcu. Sa Olivijem Babineom o ovom filmu razgovarala je Jelena Knežević.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво