Svaštara

Goran Bajšanski, dvostruki svetski i evropski prvak u savate boksu, odrekao se evropske titule, da pomogne lečenje dečaka obolelog od leukemije.

Prvak sveta i prvak Evrope u ASO savateu, prvak mediterana, prvak Svetskog univerzitetskog takmičenja, vicešampion sveta u kombat savateu, prvak Balkana u kombat savateu, prvak Svetskog kupa u kik boksu, prvak Balkana u kik boksu, Goran Bajšanski vlasnik je još dvadesetak titula prvaka države i Vojvodine. Ovaj dvostruki svetski i evropski prvak u savate boksu, odlučio je da odustane od odbrane evropske titule i novac sakupljen za pripreme i odlazak na prvenstvo u Belgiji, prosledi onima kojima je najpotrebniji. Sa gostom rubrike "Mnogo smo najjači", razgovarala je Vanja Savić.

Uključivanje privatnog zdravstvenog sektora u državni, inovativne terapije, dva nova skrining programa samo su deo novina u zdravstvu koje se nalaze u Nacrtu zakona o zdravstvenom osiguranju, čije usvajanje očekujemo do kraja godine. U pripremi je čitav set novih zakona - o zdravstvenom osiguranju, lekovima, medicinskim sredstvima, psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, sanitarnom nadzoru, prekursorima, zaštiti stanovništva od duvanskog dima, predmetima opšte upotrebe i transplantaciji. Sindikati imaju ozbiljne primedbe ali neka rešenja pozdravljaju, kaže za naš program, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite, dr Zoran Savić. O najbitnijim izmenama u Zakonu i kako će se odraziti na građane, tema je kojom ćemo se baviti u "202 povoda", koju priprema kolega Slobodan Igrutinović.

Drugi deo izložbe cveća "Beogradska jesen" u parku Manjež traje do 8. oktobra, najavili su organizatori iz Udruženja uzgajivača i ljubitelja cveća Srbije.
Svi koji požele nešto da kupe na izložbi, mogu da ostvare popust od 10 do 30 odsto, u zavisnosti od štanda ali i da dobiju besplatne savete za sadnju i gajenje biljaka. Kako da pripremimo sobno cveće za zimu, reći će nam naša glasnica Milica Đilas koja se javlja sa ove izložbe cveća.

Više od trećine života provodimo u spavanju. Odmor i celokupno zdravlje organizma zavise od toga u kom položaju spavamo i šta radimo pre nego što se ušuškamo u topao mekan krevet. Jeste li ikada razmišljali koliko je važan položaj u kojem spavamo? Prema rezultatima brojnih studija, najbolji položaj za spavanje je na levom boku iz više razloga, koje vam otkriva Vesna Aleksić u okviru rubrike "Da si živ i zdrav".

U rubrici "Kvaka", kolega Dragutin Rokvić tumači svet u kojem živimo na satiričan način. Jedan od povoda za razmišljanje je odluka gradskih vlasti Pariza, da u oktobru zabrane upotrebu automobila i tako jedan dan u mesecu puste pešake da idu svuda slobodno.


Voditelj je Dušica Mijatović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара