Svaštara

Na Hemijskom fakultetu u Beogradu kreće međunarodni naučni program za srednjoškolce, koji će trajati tokom čitave školske godine i koji će godišnje besplatno pohađati oko 1000 đaka sa teritorije Republike Srbije.

Program je deo šireg projekta koji obuhvata 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, a koji realizuju mreža najprestižnijih naučnih ustanova širom Evrope, među kojima je i naš Hemijski fakultet. Tokom konferencije, studenti ovog fakulteta i 20 učenika Trinaeste beogradske gimnazije izvodiće niz hemijskih eksperimenata, demonstriraće kako funkcioniše naučni projekat i pozvaće svoje vršnjake iz škola širom Srbije da se prijave za učešće u programu. Danas je tamo i naš glasnik - Petar Protić.

Rok Bulevar, domaća rok-grupa, je objavila nove pesme. Posle singlova "Nebesko plavo" i "Duboko purpurno", frontmen benda Marko Vidojević najavljuje i nove koncerte. U emisiji "202 povoda" sa Markom o festivalskim nastupima, različitim iskustvima koje su stekli tokom godina rada i rokenrolu uopšte, razgovara Ružica Vrhovac.

U Domu kulture „Studentski grad" od 3. do 7. oktobra biće održan 14. Evropski festival animiranog filma - Balkanima. Najveći beogradski festival animacije sa međunarodnim renomeom i ove godine donosi atraktivne i vizuelno bogate animirane filmove. Sada već tradicionalna manifestacija u najvećem studentskom centru na Balkanu poziva studente ali i sve one koji vole moderni animirani film da vide šta su organizatori pripremili. Detalje ćemo saznati od Milana Milosavljevića, člana organizacionog tima.

Ugled je kategorija koja je svima nama bitna ali je često definišemo na drugačiji način. Neki smatraju da ugled čini naš društveni status, naše poreklo, obrazovanje, funkcija, nagrade i slično, dok prema mišljenju drugih ugled je skup naših moralnih kvaliteta predstavljenih tek kroz naše ponašanje. Šta o tome misli koleginica Olivera Perić saznaćete u rubrici "Moda 202". Olivera Perić je pripremila u rubriku "Gospodo, ambasador Srbije", u kojoj ćete upoznati mladog pijanistu i kompozitora, Igora Krstića: već sa pet godina je krenuo u muzičku školu, i do sad je osvojio više prvih mesta na međunarodnim takmičenjima, učestvovao na takmičenju u Muzeju Marine Cvetajevne u Moskvi...

Glumac Miloš Biković najaviće besplatnu majstorsku radionicu za naše glumce koju će na Fakultetu dramskih umetnosti održati engleski reditelj Ričard Kuk i njegov kolega iz Irske, Žerard Majkl MekKarti. Oni su i direktori poznatih filmskih agencija i zastupaju velika glumačka imena poput: Kolina Farela i Pirsa Brosnana. Ova radionica bi trebalo da pomogne našim glumcima u međunarodnoj karijeri. Razgovor pripremila koleginica Jelena Knežević. U redovnoj rubrici "Kvaka", kolega Dragutin Rokvić, otkriva vesnike Nove godine i novogodišnjih turističkih talasa u Srbiji, i najavljuje potencijalna putovanja naših političara, naravno, u Kataloniju.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи