Povišen ton

Kvalitet meda u Srbiji – ima li „slatke“ budućnosti u pčelarstvu?

Med je proizvod koji je dragocen za zdravlje ali i profitabilna grana prehrambene proizvodnje. Njegovu reputaciju u Srbiji narušava sporadična pojava meda lošijeg kvaliteta ili nečega što u svom sastavu zapravo ima veštački dodate pčelinje enzime, glukozni ili kukuruzni sirup, aditive i boje. Međutim, postoji više načina na koje se pčelarska udruženja u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, veterinarskom i tržišnom inspekcijom, Hemijskim fakultetom i Privrednom komorom Srbije bore protiv krivotvorenog meda. Pričamo o tome kako prepoznati dobar med i da li takav uglavnom i konzumiramo, šta državne institucije rade kada je reč o proveri kvaliteta i ima li mogućnosti za napredak i profit kada je reč o domaćim pčelarima, a za Dvestadvojku su na tu temu govorili Milena Stevanović iz Saveza pčelarskih organizacija Srbije, mr Mirjana Miščević, savetnica u Udruženju za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda/grupacija za pčelarstvo Privredne komore Srbije i Ljiljana Ivanjac iz Uprave veterine.

Danas počinje jubilarni, 50. međunarodni sajam LORIST a dva dana kasnije istu godišnjicu slavi i Međunarodni sajam turizma. Oni će na Novosadskom sajmu okupiti brojne izlagače u oblastima hortikulture, ekologije, lova, ribolova i konjarstva, a o detaljima ćemo iza 15 časova pričati sa generalnim direktorom NS Sajma, Slobodanom Cvetkovićem.

Rubrika „Datum, vreme, mesto" Milice Đilas, u istom satu, biće posvećena jugoslovenskoj pop i džez pevačici Nadi Knežević, rođenoj na današnji dan.

Voditelj: Kruna Pintarić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара