Povišen ton

Prevencija je pola zdravlja. Svi smo to bar jednom čuli i znamo da preventivni pregledi mogu da nas sačuvaju od mnogih bolesti ali koliko takvi apeli deluju na nas?

Mnogi će reći: ''Ne idem kod lekara jer me ništa ne boli a nemam ni vremena''. Neki će reći da ne vide svrhu s obzirom na stanje u našem zdravstvu. Ako se svemu tome dodaju loše životne navike, loša hrana koju jedemo, loš životni standard, slika će biti još gora. Da li postoji svest o značaju preventivnih pregleda, na šta bi trebalo da obrate pažnju muškarci a na šta žene, koliko su nam preventivni pregledi dostupni, od čega najviše boluje seosko stanovništvo i koliko može da računa na ovakve preglede za Povišen ton govore dr Aleksandra Cvetković, predsednica Udruženja opšte/porodične medicine Srbije i dr Petar Bulat, specijalista medicine rada.
Danas počinje Dečja nedelja. Ove godine, Dečja nedelja će biti još jedna prilika za stavranje boljih uslova za ostvarivanje prava deteta na optimalan razvoj podsticanjem međugeneracijske solidarnosti koja je jedna od vrednosti života svakog deteta u porodici i široj društvenoj zajednici. Istovremeno, na taj način biće podržan značaj razmene znanja i iskustva dece sa odraslim i starim članovima društva, kao i razvoj solidarnosti i povezanosti dece u okviru vršnjačkih grupa. O ciljevima ali i programu ovogodišnje manifestacije pričaćemo nakon 15 časova. Na današnji dan davne 1969. godine u Beogradu je počeo prvi festival "Radost Evrope". Ovoj manifestaciji koja traje do današnjeg dana i upravo danas okuplja mališane iz 17 zemalja po 48. posvećujemo rubriku "Datum, vreme, mesto". 

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво