Svaštara

Prvog oktobra 1924. godine, iz studija u zgradi u Knez Mihailovoj ulici, prvi put je emitovan program radio-stanice „Beograd-Rakovica" i taj dan je označen kao početak radio-difuzije u Srbiji.

Svečanim uručenjem nagrada "Zlatni mikrofon" i "Neda Depolo", Radio Beograd će danas proslaviti 93. rođendan. Mi ćemo ga obeležiti i u 202 povoda, u društvu glumice Branke Veselinović, dobitnice dva "Zlatna mikrofona" i naše dugogodišnje saradnice. Prisetićemo se njenog rada u Radio Beogradu i nekadašnjih emisija tokom kojih su ulice Beograda bile puste. Razgovor vodi Ksenija Radović.

Vreme je da mislimo na grejanje, pa će Vanja Savić proveriti kakva je ponuda grejnih tela na tržištu i koliko novca treba izdvojiti za grejalice, kalorifere i uljane radijatore.
U rubrici "Mnogo smo najjači" govori Ivan Miljković, bivši odbojkaš i reprezentativac. Posle završetka igračke karijere svoj doprinos odbojci daje i radom u Odbojkaškom savezu Srbije. Brojna priznanja i medalje na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima, čine ga jednim od najboljih odbojkaša svih vremena. Sa njim je razgovarala Biljana Šujdović.
Na dijetu obično idemo da bismo skinuli višak kilograma, ali to je uglavnom lakše reći nego učiniti. Da bismo smršali, potrebno je da se trudimo, naporno vežbamo i zdravo se hranimo nedeljama, pa i mesecima. Ponekad se dešava da ništa od toga ne daje zadovoljavajuće rezultate. To znači da vam je potreban odmor od dijete. Na koji način napraviti ovu specifičnu pauzu, čućete od Milene Milićević u rubrici "Da si živ i zdrav".
Kladionice su za mnoge odavno postala omiljena mesta. Tamo se mole, kleče u zanosu i navijaju za one koji mogu da im donesu spas. Liste u kladionicama im dođu kao minijaturne Biblije. Da li su one maskota našeg vremena i imaju li kladioničarske liste veze sa listama kojima se ovih dana bave naši političari? Da li su upravo te liste iz kladionice one koje mogu da povežu Srbe i Albance na Kosovu ovih dana, pitanja su na koja odgovara Miodrag Stošić u autorskoj priči pod nazivom "Veliki bljak".

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво