Ustanak

Prvo oktobarsko jutro ulepšavamo uz muziku koju volite, a tu su i mnoge informacije koje pomažu da organizujete dan.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore. Vesti „Stop teleks" sa svežim informacijama su u tri minuta do punog sata, a u blok servisnih vesti u svakom satu uvrstili smo ono što je važno za građane širom Srbije, kada je reč o nestanku struje, vode, izmenama u saobraćaju i drugim stvarima bitnim za organizovanje dana.
Za opuštenije teme zaduženi su "grafiti" - kako ih neki nazivaju "aforizmi prepušteni ulici", no ovo je sedam grafita za vaš prvi jutarnji osmeh! Minival prenosi vaše duhovite misli iz Oblaka u bermudama. Sedam novih razloga za jutarnju vedrinu pripremio je Darko Kocjan.
Prenosimo vam sportske informacije uz pregled najvažnijih rezultata naših sportista. Priprema Vanja Savić.
Rubrika ''Kvaka 202'' Dragutina Rokvića beleži: "Iako je RTS-ov prenos predstave Olimp, u celini dobio veliku podršku javnosti, iako je trajao dvadeset i četiri sata, postoji i deo gledalaca koji je šokiran predstavom, jer su je doživeli kao pornografsku egzibiciju i razvrat, pa su se onda i pitali šta će to na programu posvećenom umetnosti. Dobro je da ih nema mnogo više, jer su televizije od nas napravile duboko patrijarhalan narod, naučen da one stvari gleda samo u političkim emisijama (ili iza ponoći), a nikako na kanalu za kulturu". Još satiričnih osvrta na stvarnost slušaćete tokom jutra.
Često smo govorili o alergijama - na određenu hranu, polen, pojedine lekove... Zvuči neobično i može da bude shvaćeno kao izgovor, ali naučno je dokazano da postoji i - alergija na vežbanje. Zašto se javlja, koji su simptomi i šta treba preduzeti, saznaćete od Milene Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav".
Razloge za reći „bljak!" imamo svakog dana. Miodrag Stošić podsetiće nas na one društvene simptome i nuspojave malograđanstva, licemerja, bahatluka u priči pod nazivom „Veliki bljak" koja želi da bar malo popravi te nedostatke, ali i da vas nasmeje.
Deo Ustanka posvećujemo i priči o predrasudama. Predrasude su stavovi koji se ne zasnivaju na istinitom iskustvu, niti na razumnim dokazima. One su, često, temelj raznih oblika nepravde i diskriminacije prema osobama na koje se odnose. Koliko su predrasude opasne i kako se protiv njih boriti saznaćemo u rubrici ''Moda 202'' od Olivere Perić.
Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202). 

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво