Svaštara

Matematička gimnazija, jedinstvena srednja škola u našoj zemlji za talentovane učenike u oblasti matematike, informatike i prirodnih nauka, nedavno je proslavila 51 godinu postojanja i rada.

Na međunarodnim takmičenjima učenici ove škole su osvojili preko 480 medalja, što je redak i jedinstven uspeh. Pored izuzetnih rezultata u oblasti matematike, fizike, informatike i astronomije, učenici Matematičke gimnazije su uspešni i u drugim oblastima. Osvajaju nagrade iz srpskog jezika i književnosti, istorije, šaha, ali i u glumi, recitovanju, sportu, multimedijalnim prezentacijama, debatovanju... U 202 povoda ugostićemo Jelenu Ivančić, Miloša Milićeva i Dobricu Jovanovića, osvajače zlatnih medalja na matematičkim takmičenjima.

Bavićemo se i problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo. Zašto je jedan broj trafika u Beogradu bez aparata za kupovinu i dopunu Bus Plus kartica, mogu li karte za gradski prevoz da se kupe u trgovinama i postoji li mogućnost da ih platimo karticom, reći će nam Marina Zec.
Vlado Čapljić je svojevremeno bio istaknuti fudbaler sarajevskog Željezničara i beogradskog Partizana. Igrao je i za nacionalni tim, a danas je trener kadeta u FK Partizan. Predstaviće se u rubrici „Mnogo smo najjači", koju je pripremio Dejan Bulajić.
Često smo govorili o alergijama - na određenu hranu, polen, pojedine lekove... Zvuči neobično i može da bude shvaćeno kao izgovor, ali naučno je dokazano da postoji: i alergija na vežbanje. Zašto se javlja, koji su simptomi i šta treba preduzeti, saznaćete od Milene Milićević u delu emisije pod nazivom „Da si živ i zdrav".
Očekuju vas pregledi aktuelnih kulturnih i sportskih dešavanja, servisne informacije i pre svega, sjajna muzika.

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи