Svaštara

Počinje "Beograd open 2017" - međunarodna manifestacija sportskih igara koja po četvrti put okuplja osobe sa invaliditetom.

Cilj manifestacije je afirmacija i unapređivanje društvenog položaja osoba sa hendikepom. U okviru "Beograd opena" organizuje se i "Trofej Beograda" u plivanju i košarci u kolicima, stonoteniski turnir kao i Evropski kup u parabiciklizmu. Ovoj temi posvećujemo 202 povoda. Jelena Radivojević, saradnica Sportskog saveza osoba sa invaliditetom će predstaviti niz detalja vezanih za pomenutu manifestaciju koja traje od 22. do 24. septembra.

Za Beograd 202 govori i Dejan Majstorović, reprezentativac Srbije u basketu u disciplini tri na tri. Dejan je osvajač svetske titule 2014. i 2015. godine, a sa njim je za rubriku "Mnogo smo najjači" razgovarala Vanja Savić.

Predstavljamo vam i humanitarnu akciju "Čuti i razumeti 2017". Naša glasnica Marina Zec, javlja se iz Kulturnog centra Čukarica gde je u toku manifestacija "Puna inkluzija sa znakovnim jezikom". Povodom svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba, organizuje se niz događaja u kojima, između ostalih, učestvuju Prljavi Inspektor Blaža, glumac Feđa Stojanović, paraolimpijac Nemanja Dimitrijević, šahovski majstor sa oštećenim sluhom Dragan Moldovanović, Doktori Klovnovi, inkluzivni Hor "ISON" i mnogi drugi.

Nedavno je premijerno izvedena predstava "Slike iz života Vladike Nikolaja Velimirovića - Monah Tadija". Predstava se igra u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica i centralni je događaj tokom duhovnih svečanosti "Put duhovnosti" koje Centar organizuje u saradnji sa manastirom Rakovica. Više o predstavi u poslednjem satu druženja u kojem ćemo vas obradovati i besplatnim kartama.

Nikom nisu strana melanholična osećanja i loše raspoloženje. Možda niste znali da vas iz njih može izbaviti naizgled obična hrana koju svakodnevno jedete. U rubrici "Da si živ i zdrav" Dejana Jočović nabraja svima dostupne, prirodne antidepresive!

U rubrici "Pazi, svira se" nabrajamo niz koncerata koji vas mogu zainteresovati. "Hendrix Day" i 15. Festival svetske muzike u Pančevu, samo su neki od predloga Vlade Todorovića ovog petka.

Voditelj: Ružica Vrhovac

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво