Svaštara

Na tačno godinu dana od povratničke svirke u Klubu studenata tehnike, Goblini u nedelju 24. septembra zakazuju novo celovečernje druženje sa fanovima.

Povoda je i više nego dovoljno, ovo će biti 100. koncert od ponovnog okupljanja benda. Da to na dostojan način obeleže, odlučili su da snime svoj drugi album uživo, 22 godine od izdavanje prvog koji je snimljen u istom prostoru. Ko će im biti gosti na koncertu i šta su nam još pripremili saznajte od podneva u 202 povoda, u goste nam dolazi Vlada Kokotović, basista grupe Goblini.
U subotu, 23. septembra, u centru grada biće održana jubilarna 20. Beogradska rolerijada Plus. ''Plus'' u nazivu manifestacije Beogradska rolerijada donosi novine - jer će ove godine Beograd biti na svim točkićima. Na rolerijadi će biti dozvoljena sva „vozila": trotineti, bicikli sa i bez pedala, bicikli na dva ili četiri točkića, tricikli, ali i skejtbord, hoverbord, kao i svako izmišljeno „sredstvo" na točkićima... zato je tako logičan moto „Beograd na točkićima". Više o ovoj interesantnoj manifestaciji u poslednjem satu ''Svaštare''.
Udeo osoba starijih od 60 godina u svetskoj populaciji se svakodnevno povećava, što je pokazatelj preslikan i kada je u pitanju Srbija. Naši najstariji sugrađani tokom penzonerskih dana ostaju aktivni kroz udruženja penzionera. Jedno od njih Udruženje penzionera Palilule, nalazi se u zgradi legata sestara Živojina Mišića, koje će obići naš reporter Petar Protić.
Kaže se da je ego ''sluga'' superegu! Prema Frojdu superego se sastoji od principa i normi koje je pojedinac usvojio, pre svega, vaspitanjem u kući i identifikacijom sa ocem, pa tek onda i pod raznim drugim socijalnim uticajima. Šta još utiče na našu ličnost i kako iskoristiti pozitivne, a umanjiti negativne uticaje, saznajte više u rubrici ''Moda 202'', Olivere Perić.
U redovnoj satiričnoj rubrici ''Kvaka 202'', koju priprema Dragutin Rokvić, između ostalog, čućete komentar na vest agencija Frans Pres o školi u Obiliću koja se pre podne zove Dositej Obradović i nastava je na srpskom, a posle podne menja ime u Fazli Grajčevci, i u njoj uče albanski đaci.
Pozivamo vas i da upoznate našu današnju gošću rubrike ''Gospodo, ambasador Srbije''! Branislava Simanić je direktorka Privredne komore Srbije koja je predstavljala Srbiju na nedavno održanom Međunarodnom Kongresu ženskih preduzetnika u Zagrebu. Već godinama po svetu promoviše žensko preduzetništvo i dobitnica je prestižnog priznanja ''Najžena 21. veka'' Srbije i regiona za 2016. godinu.


Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи