Ars, Artifex

Prva pozorišna premijera u novoj sezoni biće održana večeras u Užicu, u Narodnom pozorištu, gde će biti izvedena predstava “Svedobro”.

Praizvedbu savremene drame autora Stevana Vraneša pod nazivom ''Svedobro'' režira Nemanja Ranković, umetnički direktor pozorišta, a u predstavi igraju članovi užičkog ansambla: Tanja Jovanović, Biljana Zdravković, Tijana Karajičić, Igor Borojević i Branislav Ljubičić. U fokusu drame su dve glavne junakinje, najbolje prijateljice koje se nisu videle preko šest godina. Jedna se odlučila za borbu sa surovim realnim životom, a druga otišla u zabačeno mesto na granici sa Bosnom po imenu Svedobro. Njihove sudbine su snažno povezane, problemi slični, ali način na koji se suočavaju sa njima različit. Priču o predstavi nam donosi Sonja Todorović Šegrt.
U subotu, 16. septembra, povodom 50 godina od smrti književnika Vladana Desnice, a dan pred njegov rođendan, u Centru za kulturnu dekontaminaciju biće izvedena predstava teatra ''VeRRdi'' iz Zadra - ''Desnica: igre proljeća i smrti". Reč je o monodrami sa elementima lutkarstva, a po motivima romana "Proljeća Ivana Galeba" Vladana Desnice. Sa predstavom nas upoznaje Marina Zec.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се