Svaštara

Ministarstvo zdravlja je najavilo akciju besplatnih preventivnih pregleda, jednom mesečno.

Lekarski pregledi u bolnicama i kliničkim centrima biće dostupni svim građanima, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje, tj. zdravstvenu knjižicu. Akcija počinje 17. septembra, a to kako je zamišljena i šta je sve potrebno znati, saznaćete u rubrici "202 povoda" koju je pripremio kolega Slobodan Igrutinović.

Između solitera na Banjici niklo je novo igralište i teretana za odrasle. Takođe, za jesen je predviđeno proširenje parkinga pored pijace, jer su postojeći kapaciteti nedovoljni. Renoviranje i prilagođavanje modernim standardima, čeka i pijacu na Banjici, a kako je sve to zamišljeno približiće vam koleginica Jovana Janković.

Volite šećer? Odgovor na ovo pitanje je gotovo uvek potvrdan, a čak i oni koji odgovore negativno takođe možda vole šećer a da to i ne znaju. Ipak, koliko je šećer zdrav i šta raditi kad postanemo zavisnici? Kada se može reći da je neko zavisnik od šećera, šta to izaziva i gde je rešenje ispričaće nam, u rubrici "Da si živ izdrav", koleginica Dejana Jočović.

Prvi "Vinski maraton" održava se na Paliću, 23. septembra. Ova manifestacija je spoj nekoliko aktivnosti na jednom mestu, gde svako može da izabere ono što mu najviše prija. Preko 400 takmičara već se prijavilo za "Vinsku trku" a zainteresovani će moći da obiđu i lokalne vinarije. Ljubitelji kvalitetne muzike uživaće u sijaset besplatnih koncerata, a među učesnicima izdvajamo grupe: "Del Arno Bend", "The Beatles tribute bend The Bestbeat", "Fish in oil"; više detalja saznaćete od organizatora manifestacije.

Igor Gočanin je nekadašnji jugoslovenski i srpski vaterpolista koji je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao preko 200 utakmica, okitio se zlatom na OI u Seulu i na Evropskom prvenstvu u Atini, srebrnom medaljom u Strazburu i Bonu. Dva puta je osvajao Svetski "FINA kup". Sa "Partizanom" iz Beograda osvojio je četiri titule prvaka Jugoslavije, "Kup pobednika kupova Evrope" i "Super kup Evrope". Danas ga predstavljamo u rubrici "Mnogo smo najjači" koju je pripremila koleginica Vanja Savić.

Gde možete večeras na koncerte? Jedna od opcija je memorijalni koncert "Tako mlad i tako čist", koji će se održati u Nišu u pomen frontmena grupe "Novembar", Gorana Kostića Koste, ali tu su i dva džez festivala koja se odražvaju u Kanjiži i Subotici. Više o ostalim nastupima večeras u rubrici "Pazi, svira se" kolege Vladimira Todorovića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво