Ustanak

Jutro bojimo vedrinom, važnim vestima, lepim pričama o dobrim ljudima i njihovim delima, ali i sjajnim hitovima domaće i strane muzike.

Crtica 202 ovog puta govori o čovekoljublju među nama. Da li smo zaboravili na solidarnost i humanost?
Pripremili smo i savete o tome kako se sačuvati nakon nagle promene vremena.
Pratićemo dešavanja na sportskoj sceni. O tome naša koleginica Vanja Savić.
Minival ili - grafiti prenose duhovite misli slušalaca Oblaka u bermudama. Sedam novih razloga za jutarnji osmeh pripremio je Darko Kocjan.
Tu su i aktuelne informacije ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202, kao i domaća štampa koju ćemo listati u vašem društvu.
Kako je na putevima, kako danas izgleda kursna lista, bioprognoza, sve je to, takođe, deo ponude jutrošnjeg Ustanka.
Raspitaćemo se i o aktuelnim dešavanjima u Srbiji.
Najavićemo i manifestaciju koja će obeležiti vikend u našem glavnom gradu. Prvi festival „Roditeljski" biće održan u KC „Grad", tokom vikenda od 10 časova. Organizatori su pripremili 14 sati tribina i radionica. Biće prisutno više od 20 učesnika: predstavnici roditeljskih udruženja, lekari, psiholozi, blogeri, uspešni preduzetnici, genetičari, epidemiolozi, kreativci. Detalje ćemo saznati od Tamare Spaić, PR festivala.
Naša slušateljka je poslala mejl s pitanjem: "Smeju li radnici menjačnica da nam traže lične podatke (br. lk. i sl.), kada menjamo dolare"? Odgovor ćemo čuti od Slađane Savić u rubrici "Slušaoci reporteri".
U Dino parku Prirodnjačkog centra Srbije Svilajnac, danas će biti otvoren Festival pozorišta za decu. Potrajaće tokom vikenda a predstave će se održavati od 17:00 i 18:15 časova.

Na uglu Krunske, Kursuline i Viške ulice - počelo je uređenje zelene površine. Šta je suština ovog projekta istražiće Glasnik 202 Jovana Janković. Ako uzmemo u obzir da je godinama ovaj prostor bio uzurpiran od strane vlasnika nelegalnih objekata, onda je jasno da će stanovnicima beogradske gradske opštine Vračar na ovaj način biti vraćen javni prostor za predah i okupljanje.
I to nije sve, uvek ima još po nešto.
Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com
Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@beograd202, ili @ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202). Javite nam ako primetite bilo šta zanimljivo. Objavićemo.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво