Vedri tonovi

Dvanaestogodišnji Vuk Dolijanović je ove godine umesto u sedmi razred Osnovne škole „Rade Drainac“ krenuo u Matematičku gimnaziju gde će nova znanja sticati sa najtalentovanijim učenicima osnovnih škola iz cele Srbije.

„Misliša iz Borče", kako su već prozvali Vuka, već je osvajao medalje, takmičio se i u matematici, ali i fizici i informatici a prijemni za sedmi razred Matematičke gimnazije položio sa maksimalnim brojem poena.
Ovaj skromni dečak je ipak samo dete koji voli svoje drugare, karate a šta još voli, kako se snašao u novoj školskoj klupi, kako vidi svoju budućnost ali i odnos prema talentovanoj deci ispričaće nam u „Vedrim tonovima".
Verujemo da su mnogi od vas i sami nekada bili izviđači. U tom slučaju, nećemo vam možda otkriti mnogo toga novog ali ćete čuti ko su izviđači danas, ima li razlike između nekadašnjih i onih koji se danas ponose tim imenom. U sve to ali i kako izgledaju Izviđačke igre Srbije uputiće nas Petković, starešina Saveza izviđača grada Niša.

Dečji kulturni centar Beograda je otvoren do 15. septembra zbog upisa u studije i ateljee. Gde sve mogu da zavire posetioci, u čemu da se oprobaju i kako da pronađu oblast u kojoj bi najradije razvijali svoj talenat saznaćete posle 15 časova.
Našu redovnu rubriku „Datum, vreme, mesto" posvećujemo Bogdanu Tirnaniću, novinaru, esejisti, publicisti, rođenom na današnji dan.

 

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво