Svaštara

Zakon o finansijskoj podršci porodici u "202 povoda"

Porodica, kao osnovna ćelija društva je briga svake države: aktuelni Zakon o finanijskoj podršci porodici, je još jedan od akata koji bi trebalo da pomogne porodice u našoj državi. Zakon bi trebalo da bude usvojen do kraja tekuće godine. Predviđeno je da zakonski bude uvećana visina roditeljskog dodatka, a umesto povraćaja PDV-a ovaj zakon predviđa jednokratnu pomoć svakom novorođenčetu u visini od 5000 dinara. O ovoj temi, sa gospođom Angelinom Radulović iz udruženja "Roditelj" razgovara koleginica Ksenija Radović.

Peti festival savremenog cirkusa "Cirkobalkana", održava se u Staroj ciglani, u Višnjičkoj banji, od 11. do 17. septembra. Ove godine organizatori su nam pripremili dečiji program u prepodnevnim časovima, umetnike iz nekoliko zemalja, pet cirkuskih predstava kao i posebnu radionicu cirkuskih umetnosti gde će kolege iz tog polja razmenjivati iskustva. Detaljnije o tome, Petar Protić.

Da li dan može da vam počne bez kafe? Za ogromnu većinu ljudi je to nemoguće ali da li zaista znamo kako kafa utiče na naš organizam? Ovaj napitak na mnogo načina utiče na rad srca, brzinu metabolizma pa čak i seksualni život. Danas vam nudimo mnogo toga o kafi što verovatno niste znali kao i savete o optimalnoj količini ovog napitka. Rubriku "Da si živ i zdrav" pripremila je Milena Milićević.

Rukometašica Andrea Lekić prvi put je izašla na parket još 2000. godine, u dresu "ORK Beograd". Dres seniorske reprezentacije oblači 2006. godine kada postaje najveći potencijal ovog sporta u Srbiji. Međunarodna rukometna federacija je 2013. godine proglašava za najbolju rukometašicu sveta što je i više nego kvalifikuje za našu rubriku "Mnogo smo najjači" koju je pripemila koleginica Vanja Savić. U poslednjem satu, javiće se naši reporteri sa aleksandovačke Berbe grožđa, i otkriti neke nove poglede na mesec septembar, u redovnoj rubrici "Veliki bljak", Miodraga Stošića.


Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda": Ksenija Radović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи