Vizija

Javna Tribina ''Beograd voli osamdesete'' održana za vikend, probudila je nostalgiju, ali i upoznala novije generacije sa kulturološkim i društvenim faktorima koje su Beograd tokom osamdesetih učinili gradom modernog evropskog imidža.

Posetioci su bili u prilici da od aktera tog doba iz prve ruke čuju zanimljive podatke o tadašnjoj muzici, modi, pozorištu, filmu, klabingu ali i o književnosti i drugim društvenim fenomenima.

Jedna od konotacija događaja jeste da svi veći svetski gradovi imaju određen istorijski trenutak koji se označava kao zlatno doba, pa je tako zlatno doba Rima bilo za vreme Rimskog carstva. Pariz se vezuje za tridesete, a Holivud za pedesete. Tako se smatra da je i Beograd imao svoje zlatno doba - a to su osamdesete. Zbog čega? U emisiji će pokušati da objasne novinarka Dubravka Duca Marković, pisac i novinar Aleksandar Žikić i novinar Vanja Bulić, sa kojima je razgovarala Marina Zec.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се