Svaštara

Šorts i sandale na radnom mestu - da ili ne?

Iako nas letnje temperature primoravaju da nosimo što manje odeće itekako postoji letnji dres- kod koji propisuju različite institucije. Termin "dres-kod" označava pravila oblačenja na radnom mestu, koja su kod nas dospela sa dolaskom stranih firmi. Svojim oblačenjem predstavljamo deo vizuelnog identiteta svoje firme, iako tokom leta to nije najlakše. Štampa je puna primera muškog sveta koji negoduje zbog nemogućstva nošenja šorceva na poslu, dok su ženama suknje dozvoljene. Žene s druge strane ratuju sa oblikom sandala i procentom pokrivenosti stopala koji institucije dozvoljavaju. Kako se obući ovoga leta za posao a da i dalje poštujemo dres-kod, priča nam koleginica Milica Đilas.

Čuveni srpski naučnik Milutin Milanković dobio je svoje spomen-obeležje na Vračaru, između Bulevara oslobođenja i ulica Pasterove i Tiršove. Spomen-obeležje eminetnom naučniku delo je akademskog vajara Zorana Ivanovića. I pored toga što krateri na Mesecu i Marsu nose ime Milutina Milankovića, čini se da je naučni opus ovog intelektualca i dalje nedovoljno poznat, pa je ovo prilika da se još jednom podsetimo šta je sve uradio. Detaljnije o tome glasnik Vanja Savić.

Aleksandar Kukolj je srpski reprezentativac u džudou, rođen u Pragu, 1991. godine, a odrastao u Zvorniku, u Republici Srpskoj. Na Svetskom prvenstvu za juniore 2009.godine osvojio je peto mesto, dok se godinu dana kasnije vratio sa dve medalje - srebrnom i bronzanom. Učestvovao je na Olimpijsim igrama u Riju 2016. godine, a jedan od najvećih uspeha svakako mu je zlatna medalja na Evropskom prvenstvu 2017. godine. Zbog svega toga ali i zbog mnogo toga još zaslužuje da se nađe u našoj rubrici "Mnogo smo najjači".

Sigurno vam se desilo da kada čujete svoj glas na snimku, ne možete da ga podnesete. To pogađa sve ljude a nažalost i radio-voditelje koje svakodnevno slušate. Čemu ta odbojnost prema sopstvenom glasu kada je propušten kroz mikrofon, pokušaćemo da saznamo u rubrici "Da si živ i zdrav" uz pomoć koleginice Dejane Jočović.

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda": Milica Đilas

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи