Ustanak

Za najavljen topao dan valja se pripremiti. Možda ustati ranije nego obično, obaviti sve ono što po jačem suncu ne bi bilo preporučljivo. Vaše bunovne oči otvaramo temama za razmišljanje, a muzikom razmrdavamo telo i duh! Novi dan dočekujemo uz osmeh, mnogo korisnih i važnih informacija, a jutro ulepšavamo i muzikom uz koju ćete sigurno lakše da se razbudite, pevušeći u susret svim obavezama. Tako je najbolje!

Crtica će podstaknuti razgovor na temu štetnih ugovora i planova koji doslovce uništavaju prirodna staništa mnogih ptičjih i drugih životinjskih i biljnih vrsta. Jedna takva je i na 15 kilometara od centra Beograda, „beogradska Amazonija" - Beljarica, ali zakon je nije zaštitio.
U blok sportskih vesti uvrstili smo sve ono što je aktuelno i važno ovih dana na sportskim terenima, stazama i u klubovima. Ako je tim za koji navijate izgubio neki meč, tu su grafiti i aforizmi iz emisije „Oblak u bermudama", da svi sa osmehom započnemo dan!
Na polovini svakog sata slušate servisne informacije za gradove Srbije. Između ostalog, tu vas obaveštavamo gde neće biti struje, vode, gde su radovi koji prave izmene u saobraćaju i šta se još važno dešava u lokalnim sredinama. Još informacija očekuje vas u vestima - STOP TELEKS 202, u svakom satu. Bićemo i vaš kolporter, prelistavajući naslovne strane domaće štampe i izdvojićemo neki zanimljiv tekst koji poziva na vaše komentare novinskog članka. Pratimo i vremensku i bioprognozu, stanje na putevima, srednji kurs NBS, a nalazimo i odgovore na vaša pitanja i nedoumice. Naš slušalac Aleksandar bio je zabrinut kada je u vrtić došao po svoje dete i zatekao pomalo haotičan prizor sa jednom vaspitačicom na desetine dece. Da li je po sredi sezona godišnjih odmora, trenutni manjak zaposlenih ili nešto treće? Odgovor imamo i čućete ga u rubrici "Slušaoci reporteri".
Tokom jutra, ima još prostora koji ćemo oplemeniti vedrim i lepim temama iz Srbije i sveta, najavama koncerata, festivala, različitih manifestacija.
U subotu se održava tradicionalna „Šeširijada" u Skadarliji. Glumica Rada Đuričin biće ta koja će svečano otvoriti ovo simpatično takmičenje u izboru za šarmantni „asesoar" boema, mladih, starih, dama i gospode.
Za sam kraj Ustanka spremili smo Vic na blic.
Ako želite nešto važno da nam saopštite, to možete da činite pozivom na broj telefona u studiju 011-3249-202, a SMS broj je 064-0202-200, i tu možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Na Tviteru nas možete naći pod nadimkom @ustanak202, mejl adresa je program202@gmail.com a naša zvanična Fejsbuk stranica je Radio Beograd 202 - 104,0 MHz. Dobro nam došli!

 

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се