Svaštara

U 202 povoda gostuje bivša, veoma uspešna košarkašica, Milica Dabović.

Bila je kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije koja je svoj najveći uspeh ostvarila osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2015. u Mađarskoj i Rumuniji. Pobedom protiv Francuske u finalu, osvojena je ne samo prva medalja za Srbiju kao samostalnu državu, nego i prvo zlato u istoriji naše ženske košarke. Milica Dabović je, pored igranja u nacionalnom dresu, ostvarila brojne uspehe u karijeri igrajući za nekoliko klubova. Razgovor vodi Vanja Savić. 
Poslednjih dana nije lako obavljati svakodnevne obaveze zbog visokih temperatura, a posebno teško nam pada vožnja javnim prevozom bez hlađenja. Jovana Janković će proveriti da li u autobusima, trolejbusima i tramvajima rade klima uređaji i da li u vrelim vozilima putnici negoduju ili su strpljivi.
Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine u Poljskoj se bliži kraju. Pored izveštaja sa poslednjih utakmica, Milovan Vukićević će nam preneti atmosferu i lepotu gradova u kojima boravi ovih dana.
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije", upoznaćete trinaestogodišnju Anđelu Ninković, najmlađu učenicu operskog pevanja, dobitnicu mnogih prestižnih nagrada među kojima su Sanremo junior 2015. i 2016. godine, Golden Sparkles, Eurokids, Sofija Grand Prix, Kaunas talent, Zlatna sirena 2017. Anđela je i jedan od osnivača Beogradskog internacionalnog muzičkog festivala "Angel Voice".
Za „Top po top" govori pozorišna rediteljka Tara Manić. Upoznali smo je još kao dete kada je zaigrala u filmu „Mrtav 'ladan". Predstaviće nam listu zanimljivih knjiga koje je pročitala u poslednje vreme.
Očekuje vas i „Kvaka" čiji autor Dragutin Rokvić na šaljiv način objašnjava zašto je važno rano naučiti kako se tokom vožnje koristi mobilni telefon i kolenima okreće volan, zbog čega jedan Milutin treba da nabavi solarni panel ili da mu puca glečer, i kao se buše gume prema poslovniku.
Na neprocenjivu ulogu zabave i smeha u našim stresnim životima, podsetiće nas Olivera Perić u „Modi 202".

 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи