Ars, Artifex

Nagrada, koja nosi ime značajnog umetnika, rodonačelnika konceptualne umetničke prakse i istoričara umetnosti sa prostora bivše Jugoslavije, Dimitrija Bašičevića Mangelosa, sinoć je dodeljena šesnaesti put u galeriji Remont.

Dobitnica je Jelena Milić koja putuje u Njujork a pre proglašenja dobitnika, Dejana Jočović je razgovarala sa organizatorom ovogodišnjeg programa, kustosom Miroslavom Karićem.

Filmski festival u Sopotu će svoje 46. izdanje održati od četvrtog do osmog jula, u Centru za kulturu Sopot, a Sonja Todorović Šegrt u današnjoj emisiji predstavlja takmičarski program predstojećeg Sofesta, kao i prateće programe.

Narodno pozorište u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici organizuje festival PREKO SVAKE GRANICE - Nova umetnost Kosmeta, koji se održava 27, 28. i 29. juna u Art-medija komuni Garaža, novom beogradskom kulturnom prostoru, u Bulevaru Vojvode Mišića 49. Pozorišni program festivala čine produkcije Narodnog pozorišta u Prištini nastale u okviru pozorišne sezone koja se upravo završava, a to su predstave "Ujednjenje ili smrt 1918.", "Sestre '999." kao i predstava "Bajpas Srbija" koja će imati svoje premijerno izvođenje na Festivalu. Pored pozorišnog, u Garaži će se održati i muzički i tribinski program, što sve možete čuti u današnjoj emisiji, kroz koju vodi Aleksandra Glovacki.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи