Svaštara

"202 povoda": danas nam je divan dan Dvestadvojci 48. rođendan

Radio Beograd 202 danas, 27. juna, obeležava svoj 48. rođendan, na isti način na koji provodi svaki dan - uz mnogo kvalitetne muzike, obilje korisnih informacija i dosta duha po kojem je prepoznatljiv. Godišnjica je odličan povod da u goste pozovemo domaćina lično, glavnog i odgovornog urednika ove kuće, Snežanu Grujić. Šta je sve Dvestadvojka do sada uradila, na koji način hvata korak sa modernim tokovima i šta sve možemo da očekujemo u predstojećim godinama saznaćete u rubrici "202 povoda".

Današnji datum značajan je i po tome što je 1956. godine Međunarodna komisija donela odluku da se jedinici magnetne indukcije dodeli ime "Tesla", po jednom od naših najvećih naučnika. To je povod da danas svratimo do Muzeja Nikole Tesle u Beogradu i saznamo šta se tamo trenutno dešava i da li postoje specijalni programi za leto. Sa lica mesta naš glasnik Milica Đilas.

"Plavi kit" je video igra koja odnosi živote na Internetu. Tvorac ove igre, Filip Budeikin, star samo 21 godinu uhapšen je i snosiće posledice za to što je doveo u pitanje bezbednost i život dece širom sveta i još jednom pokrenuo u javnosti debatu koliko su naši najmlađi sigurni pred "bićem" koje se zove Internet i stalno evoluira. O tome detaljnije koleginica Olivera Perić.

Ivan Ikić je mladi srpski reditelj, koji iako ima samo 35 godina, već beleži brojne uspehe u svom žanru. Njegov prvi film "Tarot" iz 2010. godine etablirao ga je u klasu obećavajućih dokumentarista Srbije. Njegov aktuelni film iz istog žanra, "Varvari", čija nas premijera čeka 4. septembra, u Velikoj sali Doma omladine, samo potvrđuje njegov status i razlog zbog čega ga smatramo pravim ambasadorom naše zemlje.

Turistička sezona je počela punom parom - tuča turista u Makedoniji, tuča kamiondžija na granici sa Grčkom... Da li će duh leta da se prelije (ili procuri) i na region? Iako je leto dobro upeklo, jedna kompanija je patentirala prekrivač za parove koji i zagreva i hladi. Kao da parovima odnosi i do sada nisu bili toplo-hladni. O svemu tome Dragutin Rokvić u rubrici "Kvaka 202".

Lazarevac je ovih dana u fokusu turističkih zbivanja jer je 23. juna počela manifestacija "Dani Lazarevca", koja traje do 29. juna. Šta nam sve nudi ova manifestacija, po čemu se razlikuje od prethodnih i kojim pojedinostima će privući turiste u ovaj biser Zapadne Srbije, saznaćemo u razgovoru sa direktorkom Turističke organizacije Lazarevac, Snežanom Gajić.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи