Vizija

12 video portreta Atinjana nastalih u toku aprila i maja 2016. godine, a koji donose lična iskustva i poteškoće za vreme ekonomske krize u Grčkoj, kao što su: gubitak zdravstvenog osiguranja, nedostupnosti lekova i adekvatne zdravstvene nege, čine izložbu “Lica Atine” austrijskog umetnika Bernarda Hetzenauera koja je do 2. jula otvorena u Kulturnom centru Grad.

Izložba nam pruža mogućnost da čujemo glas onih koji su u Grčkoj žrtvovani zarad mera štednje, onih koje publika nije mogla da vidi u prilozima u vestima. Deo izložbe čine i portreti volontera koji rade u klinici, koju je na jugu Atine osnovao kardiolog dr Giorgos Vikas, a koja je zahvaljujući donacijama potpuno besplatna i za one bez zdravstvenog osiguranja. Sa autorom izložbe je razgovarala Jelena Knežević. Rajko Milošević predstavlja "Srpske rukopisne knjige iz Odeljenja rukopisa Ruske državne biblioteke", izložbu koja je otvorena u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije. Ovom fotoizložbom domaćoj publici je predstavljen deo bogatog rukopisnog fonda Ruske državne biblioteke, od posebnog značaja za istoriju srpske pismenosti.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво