Svaštara

Dvestadvojka i Long Plej vas vode na druženje sa "Antraksom"

Članovi čuvenog američkog treš metal benda željno iščekuju festival u Kragujevcu i svoj prvi nastup u Srbiji, a vi ćete imati priliku da osvojite druženje sa vašim omiljenim bendom. U "202 povoda" razgovaramo sa bubnjarem ovog sastava Čarlijem Benanteom. Saznaćemo koje hitove ćemo imati priliku da čujemo u Kragujevcu, da li je istina da se Antraks priprema na turneju takozvane velike četvorke i kako je bubnjar reagovao kada je saznao da je njihova pesma postala Hit nedelje. Razgovor vodi Ksenija Radović.

Rang liste sa rezultatima testova za malu maturu su se pojavile na zidovima škola. Nakon isticanja lista uvek se javlja pitanje da li je bilo nepravilnosti i ako jeste, šta nezadovoljni mogu da urade povodom toga? Da li je određen rok za žalbe i kako to učiniti? O svemu tome detaljnije, koleginica Milica Đilas.

Brza hrana je vrsta obroka koji se spremaju za kraće vreme i mogu da se konzumiraju "u hodu". Često je ova hrana jeftinija od standardne ali je i lošijeg kvaliteta pa se još naziva "smeće-hrana". Da li je brza hrana nastala pod uticajem ubrzanja načina života u modernom svetu i da li je moguće napraviti zdraviju alternativu? U rubrici "Moda 202" koleginica Olivera Perić.

Ovogodišnje „Bojčinsko kulturno leto" realizovaće se tokom juna, jula i avgusta meseca, sa 19 raznovrsnih programa, svakog vikenda, koji zadovoljavaju najrazličitije ukuse publike. Manifestacija već ima dugu tradiciju, od 2009. godine. Priređuje se u Progaru, u prelepom ambijentu Bojčinske šume, koja je zaštićeno prirodno dobro na čijem ulazu je smeštena otvorena letnja, natkrivena scena sa 500 sedećih mesta.

Da li ste znali kako se dobija čokoladno mleko? Veliki broj Amerikanaca smatra da se dobija od krava braon boje. I dok se na Zapadu muče sa kravama u Beču su rešili da dresiraju gavrane da ljudima donose parče sira u zamenu za hleb. Da li neko dresira i nas, saznaćete u današnjoj "Kvaki 202" Dragutina Rokvića.

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda": Ksenija Radović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво