Ars, Artifex

Izložba o jednoj od najuticajnijih umetničkih grupa na ovim prostorima, ''Mediala: Nekad i sad'', otvorena je u galeriji RTS-a.

Šest decenija od osnivanja i prvih zajedničkih izložbi Mediale, izložbom "Mediala: Nekad i sad" - autorke Biljana Jotić i Maja Živanović predstavile su dela jezgra grupe i dela umetnika koji su inspiraciju u stvaralaštvu pronašli u temeljima ovog likovnog pokreta jedinstvenog za naše prostore. Priču o izložbi donosi nam Rajko Milošević.
U Šabačkom pozorištu večeras će premijerno biti izvedena predstava ''Rubište'' Ninoslava Đorđevića u režiji Kokana Mladenovića.
"Tamo gde ne funkcioniše niti jedan odnos: majka-dete, otac-dete, muž-žena, momak-devojka... Tamo gde svaki komad zemlje krije mračnu tajnu. Tamo gde prestaju logika i razum. Tamo gde emocije pokazuju samo oni koji su se odrekli pameti. Tamo gde neće pronaći onog koga traže. Tamo gde se neće pronaći ona koja se traži. Tamo je Rubište. I bilo bi lepo da je tamo. Ali - ako je tamo, kako to da mi živimo u njemu?", kaže o predstavi reditelj Kokan Mladenović u razgovoru sa Jelenom Knežević.
"Nagrada Vukove zadužbine za umetnost" uručena je prevodiocu i promoteru poljske književnosti u nas, Biserki Rajčić za knjige: "Venecijanski portret" Gustava Herlinga-Gruđinjskog, "Galicijske priče" Andžeja Stasjuka i "Neuračunljivo" Eve Zonenberg. Razgovor sa Biserkom Rajčić donosi nam Svetlana Mladenović.

Voditelj emisije je Petar Protić.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво