Svaštara

Povodom 20 godina od izlaska albuma „Apocalypso", sa beogradskog Tašmajdana, krenuće 15. juna regionalna turneja Darka Rundeka, vođe uticajnog zagrebačkog Haustora.

Rođendan ovog albuma, Rundek će proslaviti ograničenom serijom koncerata, sa, za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom „Apocalypso Now". Pre svih ovih nastupa, Darko Rundek dolazi u 202 - gost je Svaštare, od 11 časova.

Učestvovaće, kasnije, od 22-24. juna, i na kragujevačkom Arsenal festu, ali tu će biti i "Kerber", "Bjesovi", "Ritam nereda", "Škrtice", Rambo Amadeus.

Sajt festivala je postavio brojčanik koji odbrojava vreme do otvaranja festivala a do tada vas kolega Nenad Kuzmić u rubrici "202 povoda" upoznaje sa svim dodatnim informacijama.

Smotra narodnog stvaralaštva "Homoljski motivi", održava se i ove godine, u Kučevu. Nakon pretprograma koji je počeo još u maju, glavni program smotre otvara se 25. maja i traje do 3. juna. Bogati sadržaj ove godine obuhvata brojne elemente, poput izložbe "50 godina homoljskih motiva", otvaranja etno - kuće "Katarina", radionice tradicionalnog pevanja kao i mnogo toga još. O svemu tome razgovaramo danas sa Nevenkom Tašić, organizatorkom programa Centra za kulturu "Veljko Dugošević" u Kučevu.

Teretana u Ustaničkoj ulici, u Beogradu je odnedavno mesto gde roditelji mogu da dovedu svoju decu, radi korigovanja i prevencije svih telesnih deformiteta koji nastaju u ranom periodu formiranja tela deteta. Povod za ovu akciju su istraživanja koja govore kako je sve veći broj dece, uzrasta od 3 do 10 godina, podložan krivljenju kičme, pojavi ravnih stopala, savijanja kolena u "X" ili "O" položaj. Detaljnije o tome naš glasnik Vanja Stamenković.

Tatjana Ječmenica jedna je od prvih srpskih tenserki koje su Srbiju predstavile svetu na najbolji mogući način. Ova rođena Novosađanka je obeležila ženski tenis devedesetih godina prošloga veka, učestvujući na takmičenjima u Varni, Ostinu, Budimpešti ali i u Nemačkoj, u igri parova. Bila je i selektor "Fed kup" reprezentacije Srbije i Crne Gore a danas je profesionalni trener i vlasnik teniske škole "Ječmenica".

Kritika je nešto sa čim se susreće svako ko nešto radi. Neki ljudi su izborom svog zanimanja određeni da kritikuju druge. Da li je kritika uvek nešto nužno loše ili ona može da bude nekada i pozitivna ocena? Svako od nas se nađe u situaciji da kritikuje i često smo ubeđeni da smo baš mi u pravu, ali nas stvarnost često ubedi da ni sami ne znamo da sportski podnesemo lošu kritiku. O fenomenu kritike danas priča koleginica Olivera Perić.

 

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda" : Nenad Kuzmić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи