Vizija

Forum o kulturnom nasleđu

Donosimo izveštaj sa Prvog foruma o kulturnom nasleđu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Neke od tema tiču se jačanja kulturnih veza između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Tokom dva dana eksperti iz oblasti kulturnog nasleđa imaju priliku da razmene ideje i iskustva, kao i da razmotre potencijale, mehanizme i okvire buduće saradnje.
Na Forumu će, koji je iniciralo Ministarstvo kulture u saradnji sa Državnom upravom za kulturno nasleđe Narodne Republike Kine i Kineskom akademijom za kulturno nasleđe, takođe će biti reči o upravljanju kulturnom baštinom koji zavise od političkog, društvenog, institucionalnog i ekonomskog konteksta određene zemlje. Kada je reč o konzervaciji, koja je druga tema, razgovaraće se o novim pristupima konzervaciji što je naročito važno za spomenike kulture, čije je samo značenje često predmet sporenja.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво