Širom zatvorenih očiju

Gost: Aleksandar Sanja Ilić, kompozitor

Kada je imao 12 ili 13 godina, napisao je muziku na tekst Duška Radovića koju je izvodio Dragan Laković. Sa 16 godina, poslao je svoju kompoziciju „Baj, baj, baj" na izbor za pesmu kojom je Jugoslavija trebalo da se predstavi na Evroviziji 1968. godine, a koju je izvela Bisera Veletanlić. Život je posvetio muzici, ali ga to nije sprečilo da diplomira na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Kao mladić je nastupao u grupi Vragolani, a zatim u grupi San. Sedamdesetih godina 20. veka je komponovao muziku za himnu fudbalskog kluba Crvena zvezda na tekst Ljubivoja Ršumovića. Grupu Balkanika je osnovao 1998. godine i sa njom je nastupao na koncertima širom sveta.
Iako je sanjao svetsku karijeru kao muzičar u Italiji i kao arhitekta u Americi uvek je ostao veran svojoj zemlji. O svemu tome, ali i o ljubavi, životu, prijateljstvu i planovima govoriće u sasvim iskrenom razgovoru sa Tanjom Gajović. Slušaoci će imati prilike da se podsete njegovih velikih hitova iz perioda kada se bavio zabavnom muzikom. Takođe, premijerno će biti emitovane i neke nove kompozicije koje je napravio za Balkaniku.

Autor i voditelj: Tanja Gajović
Muzički urednik je Nena Ognjenović Trkulja.

Pridružite nam se i vi. Broj telefona na koji možete uputiti poruku je 064 0202 200, a mejl možete poslati na program202@gmail.com ili nam se pridružite na fejsbuku ili tviteru.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво