Noć muzeja u RTS

Zlatne šezdesete u Hilandarskoj 2, Televizijski rokenrol i Mediala u Takovskoj 10 - rok istorija u Noći muzeja

Za ovogodišnju manifestaciju "Noć muzeja", Radio Beograd 202, „Rok muzej", muzička kuća „Metropolis", Institut za savremenu muziku i Tehnika Radio Beograda pripremili su gala veče za muzičko putovanje kroz vreme.

Multimedijalna prezentacija će, rok muziku tog vremena, predstaviti kroz dvočasovni program koncertom iz Studija 6 Radio Beograda i tematskom izložbom koncertnih fotografija, autentičnih instrumenata i tehničkih uređaja sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina. Ugostićemo i glumce prvog izvođenja mjuzikla "Kosa" u Ateljeu 212 davne 1969. godine. Muziku tog vremena izvodiće Branko Marušić - Čutura, Srđan Gojković - Gile, Stari Majstori, Nenad Zlatanović - Mr. Swagger, Bestbeat i Magic bush.

Na počasnom mestu biće postavljen motor Harli Dejvidson kao svojevrstan simbol rok generacija. Ispred ulaza u Studio 6 iz Hilandarske ulice, biće izložen automobil sa kraja ludih šezdesetih i početka sedamdesetih - Trijumf TR6. U muzičkoj kući „Metropolis" posetioci će biti u prilici da vide postavku, gramofona, magnetofona, retkih izdanja kao i radio aparata tog vremena.

Posetioci ove manifestacije i ove godine moći će da snime svoju glasovnu poruku u studiju Radio Beograda koju će zabeležiti Tehnika Radio Beograda koju ćemo sačuvati u Fonoteci Radio Beograda za buduće generacije. Moći će da se upoznaju sa digitalnom tehnikom za snimanje i upoznaju i isprobaju čari snimanja zvuka.

Obezbeđen je direktan prenos na talasima Radio Beograda 202, kao i video strim na zvaničnom jutjub kanalu Radio Beograda i društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Autori: Snežana Grujić glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 202, Zorana Bojičić direktor Tehnike Radio Beograda, Olga Kepčija, Deniza Petrović, Jelena Knežević i Vladimir Janković - Džet.

 U Televiziji- Takovska 10

18-19 časova GALERIJA RTS, Takovska 10, PANEL RAZGOVOR : U okviru izložbe „Mediala: nekad i sad" održaće se razgovori na temu: „Duh Mediale u savremenom stvaralaštvu": Govore: prof. Oliver Tomić, prof. Željko Đurović (koji je i jedan od izlagača), Vojislav Radovanović (jedan od izlagača) i dr.  Moderatorke: autorke izložbe, Maja Živanović i Biljana Jotić.

19-20 časova Veliki HOL Takovska 10- TELEVIZIJSKI ROKENROL :

Televizija Beograd je prva na svetu 1967. imala program sastavljen isključivo od spotova snimljenih na domaću muziku. Na osnovu ovog nasleđa, u Noći muzeja okupiće se učesnici i svedoci muzičkog i televizijskog poluvekovnog trajanja.

Posetioci će moći svoje jednominutne intervjue sa prisutnim velikanima rokenrol scene da podele na društvenim mrežama (fejsbuk, jutjub, i tviter). Linkove sa snimcima mogu da pošalju na adresu webdesk@rts.rs i ubrzo će biti objavljeni na internet portalu RTS-a. Autorski tim: Petar Đinović, Bojana Andrić,

21-23 časova Mali HOL RTS, Takovska 10- „Evolucija revolucije: od pamfleta do klika- studenti Fakulteta političkih nauka vas vode kroz izložbenu postavku koja prati način na koji su nekadašnji revolucionarni pokreti okupljali ljude, a kako se u današnjem digitalnom vremenu društvo samostalno organizuje. Izložba je zamišljena kao postavka od četiri celine, od kojih će svaka predstavljati jednu epohu i revoluciju: Prolećnu revoluciju u Srbiji iz 1848-1849.godine, Američku revoluciju, Oktobarsku revoluciju 1917. Arapsko proleće. 2010.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво