Ustanak

Ako je buđenje obaveza onda neka bude prijatna i u našem društvu. Kažu neki, tako je lakše i lepše. Pripremili smo sve, na vama je samo da nam poklonite poverenje i pridružite se. Dobro jutro.

Crtica 202 ovog jutra govori o nama i našim navikama da se pokvarimo ili iskrivimo.

Minival ili - grafiti donose duhovite misli slušalaca Oblaka u bermudama, a tu su i sportske vesti.

Hiljadu i jedan trag Danke Stojiljković ovoga jutra pristavlja džezvu na "smederevac" i poziva nas da zajedno oslušnemo pesmu za sva vremena: "Kafu mi draga, ispeci" Predraga Gojkovića Cuneta.

"Kafu mi draga ispeci
baš kao da je draga dušo za tebe
Ja ću doći oko pola noći
da sednem kraj tebe

Ne dolazi dragi ne treba
jer ti drugu dragu sada miluješ
ti si rek'o da si bolju dragu
stek'o od mene."

Ovu pesmu, legendarni Cune, snimio je početkom šezdesetih godina prošlog veka, a ono što je zanimljivo jeste da je u FNRJ u tom trenutku bilo oko 30 hiljada gramofona a ploča je prodata u preko pedeset hiljada primeraka što može da znači da su neki ploču kupovali tek, onako, da je imaju kada skupe pare za nov gramofon.

Domaću štampu ćemo prelistati na brzinu umesto vas i izabrati jedan zanimljiv tekst.

Kakvo je vreme, a kako na putevima, kakva je bioprognoza, saznavaćete tokom jutra. Da li stiže ili steže proleće, takođe ćemo proveriti u RHMZ Srbije.

Slušalac Rajko sa Novog Beograda zamolio nas je da proverimo ko brine o spravama za vežbanje u parkovima i da li se njihovo stanje i bezbednost proverava. Od Ane Štaljonić iz "Zelenila Beograd" odgovor je saznala Lana Nikolić.

Počela je rekonstrukcija ulice Ljutice Bogdana u Beogradu. Vrednost radova koje će izvesti JKP „Beograd put" je 85 miliona dinara i oni se izvode po godišnjem programu periodičnog održavanja Sekretarijata za saobraćaj, uz potpuno zatvaranje saobraćaja u trajanju od 35 dana. Radovi podrazumevaju potpunu zamenu kolovozne konstrukcije, rekonstrukciju trotoara sa leve strane, taksi stajališta, izradu drenažnog sistema uz park kao i novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju. Kako je na licu mesta, izvestiće naš Glasnik 202 Milica Đilas.

Za sam kraj emisije, pripremili smo Vic na blic. Nasmejte se od srca, pre nego li zakoračite u prvi radni dan poslednje sedmice u ovom mesecu. 

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com Očekujemo das na pronađete na Tviteru (@beograd202, @ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202). Beležićemo sve što nam javite, a objaviti samo ono što je korisno za sve koji nas slušaju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи