Svaštara

"Babe" za 1. april

Koliko puta ste u životu čuli rečenicu "Ko me ter᾽o da te volim?" a da odmah niste pomislili na hit čuvene beogradske rok grupe "Babe"? Jedna od najduhovitijih rok senzacija osnovana je 1992. godine, kao projekat nekoliko članova već postojećih bendova (Bajaginih "Instruktora" kao i grupa "Bezobrazno zeleno", "Riblja čorba" i "Električni orgazam"). Nakon duge pauze ovaj bend pravi koncert i to upravo 1. aprila na Svetski dan šale. To je razlog da u rubrici "202 povoda" ugostimo basistu "Baba", Dejana Skopelju. Razgovor vodi Miloš Georgijević Gera.

"Nedelja humanosti" je akcija koju organizuje Studentski parlament Pravnog fakulteta Univerziteta Union, i traje od 20. do 24. marta. Čitav projekat je podeljen u nekoliko segmenata: "Krv život znači", "Produži život", "Čep za hendikep", "Slatki osmeh" a poslednjeg dana se organizuje i prikupljanje novčanih priloga, garderobe, sredstava za higijenu i svega onoga što je potrebno ugroženima. Detaljnije o tome koleginica Ksenija Radović.

Proleće je zvanično stiglo u čitav svet a u Novi Sad stiže i "Novosadsko proleće". U pitanju je hortikulturna, ekološka i provredna manifestacija koju organizuje Pokret Gorana Novog Sada. Manifestacija ima 4 izložbene celine: 1. Izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, 2. Izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane, 3. Izložbu starih i umetničkih zanata i 4. Izložbu "Salon energetske efikasnosti". Vrata ove manifestacije otvorena su za posetioce od 21. do 25. marta.

Marko Šušnjar je još mlad da bude diplomatski ambasador ali svojim zaslugama na polju fizike dokazao je da i više nego dobro predstavlja našu zemlju. Ovaj učenik Matematičke gimnazije je nedavno osvojio zlatnu medalju na takmičenju iz fizike, održanom u Rumuniji. U Rusiji je prošle godine osvojio dve medalje, što samo potvrđuje da njegovo vreme tek dolazi.

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda": Miloš Georgijević

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи