Širom zatvorenih očiju - Otisak duše

Istina je da mi zaista ništa ne znamo! Samo ako sačuvamo zahvalnost i ljubav u srcu, možemo dati Kreatoru potpuno ovlašćenje da nas vodi.

Jedan čovek je dugo trpeo bolove i odlučio da, ipak ode na lekarski pregled. „Kako mogu da Vam pomognem?"- pitao je doktor. „Celo telo me boli, doktore. Kad god dodirnem ovde"- objasnio je, dodirnuvši prstom jednu tačku blizu srca, „zaboli me! A ako dodirnem ovde" - dodao je dodirujući nos - isto me boli!" Lekar ga je zbunjeno gledao a čovek je nastavio. „Kad pipnem ovde"- reče dodirnuvši stomak - „užasno me zaboli!" Onda je dodirnuo očni kapak. „Uuhh!"- ponovo je jauknuo. Lekar je obavio kompletan pregled tela. Na kraju je rekao čoveku: „Gospodine, ne mogu da nađem ništa loše na mestima koja ste mi pokazali. Problem je u tome, što je vaš prst slomljen!"

‘Ja' je taj prst. Na što god se ‘ja' usmeri, uvek dođe do neke nevolje. ‘Ja' koje sija bez identiteta je, prirodni um. Kada se poistoveti sa telom, uslovljen umom i osećajem da ste vi taj koji radi, ‘ja' postaje ego - uzrok patnje. Sve što on u svom neznanju dotakne, nanosi bol - i njemu i drugima. Pa ipak, on umišlja da bol prouzrokuje neko drugi. Kad se, zahvaljujući milosti, uvidi da je ‘ja' i 'mene' glavni uzrok pometnje i da je to samo san u čistom biću - patnja prestaje.

Dakle, treba da se prepustimo, opustimo i damo nekom pametnijem da nas vodi. Istina je da mi zaista ništa ne znamo! Samo ako sačuvamo zahvalnost i ljubav u srcu, možemo dati Kreatoru potpuno ovlašćenje da nas vodi.

Da zaista poseduješ slobodnu volju i moć da oblikuješ svoju sudbinu, da kreiraš svoj idealni život, najverovatnije bi izostavio sve nelagodnosti, sve što izaziva tvoj ego, sve što razotkriva osećaje krivice ili stida, ili bilo šta što preti tvojim naklonostima. Sve bi to odstranio i zamenio iskustvima sa ukusom čokolade. Ali, koliko god se trudio da izgradiš i osiguraš život koji zadovoljava tvoje projekcije, ipak ne bi uspeo da stvoriš nešto, što bi po kvalitetu i dobrim izgledima, moglo da se upoređuje sa životom koji se odvija bez ljudske namere. (Mooji)

Tu smo, da podelimo ovaj trenutak života...
Dobro nam došli! :)

Jelena, Robert i Dušica

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи