Svaštara

Muzički festivali predstavljaju sve značajnije kulturne manifestacije u Srbiji i regionu. Pored toga, bitan je i njihov turistički potencijal. Veći deo festivala moći ćete da pratite na našem radiju. Među njima su "Exit", "Park festival" u Užicu, Festival u Tjentištu i drugi. O tome u 202 povoda.

Današnja emisija biće u ritmu muzike, pa najavljujemo i koncert Big benda u Mikser kući. Ovo je događaj koji spaja džez i filmsku umetnost. Mikser Big bend nastupa u slavu Glena Milera pa će pre koncerta (od 20:30) biti emitovan i film The Glenn Miller Story. Više o tome u četvrtom satu emisije.

U rubrici Gospodo, ambasador Srbije predstavljamo Jovana Stojkovića iz Vranja, studenta elektrotehnike. On je jedan od retkih studenata ovog fakulteta koji je dobio visoko priznanje iz oblasti hemijskih nauka. Naime, Jovan je osvojio bronzanu medalju na Hemijskoj Olimpijadi u Gruziji, a ovim povodom Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerzitet u Nišu, uručili su mu posebno priznanje.

Zemun svoje staro gradsko jezgro oblači u ruho koje ga je krasilo krajem 19. veka. U toku su radovi na obnavljanju Magistarskog trga i okolnih ulica koje će uskoro predstavljati jedinstvenu celinu a, ujedno, omogućiti sigurnije kretanje pešaka. Sa lica mesta javlja se Jovana Janković.

Ovaj utorak posvećujemo i Modi 202 u kojoj govorimo o različitim svakodnevnim pojavama. Današnja tema je brak i naša očekivanja pre početka zajedničkog života. Da li su nam očekivanja previsoka ili nas je današnjica učinila netolerantnim bićima, tek, brak je institucija koja sve kraće traje i gubi autoritet. O tome detaljnije govori Olivera Perić.

Voditelj: Ružica Vrhovac

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи