Ustanak

Najvažnije informacije od koristi za sve koji nas slušaju uz brzi ritam najbolje muzike za lakše buđenje.

Crtica 202 ovog jutra ukazuje na našu stvarnost, koja ume da bude i lepa.

Minival ili - grafiti donose duhovite misli naših slušalaca, a Hiljadu i jedan trag Danke Stojiljković predstavlja pesmu Razgranala grana jorgovana.
O pesmi je ispričano mnogo legendi, o tome kako je nastala u carskom gradu Prizrenu, besedio je davno i Jordan Nikolić, jedan od naših najboljih interpretatora kosovske pesme. Često je ova pesma i na programu folklornih društava iz Srbije kojom se publici predstavljaju u pevačkom i igračkom umeću - najmlađi članovi.

Za sve ljubitelje sporta i ovoga jutra pripremili smo sportske vesti.
Pažljivo ćemo pratiti i situaciju na saobraćajnicama širom Srbije a povremeno i ispratiti dešavanja na najfrekventnijim ulicama, raskrsnicama i mostovima u Beogradu.
Ledolomci rade punom parom, saznaćemo kako izgledaju naše najveće reke ovoga jutra i da li su plovne.
Kvaka Dragutina Rokvića i ovoga jutra uočava: Jedan niški doktor sa klinike za ORL upozorava da sve veći broj studenata dolazi da im izvadi slušalicu (takozvanu bubicu) iz uva, kojom se služe da bi na prevaru položili ispit. Jeste ovo medicinski problem, ali mladi moraju da nauče i da se žrtvuju. Jer ako za koju godinu ovaj mladi čovek i sam postane lekar, ako postane inspektor, sudija, ili nešto slično - neće mu više iz uva izvlačiti bubicu nego novčanicu od hiljadu evra.

Saznaćete i aktuelne informacije, zatim čuti Servis 202, a umesto vas prelistaćemo i dnevne novine i izabrati najzanimljiviji tekst.

Naši slušaoci pitali su: - Vozači autobusa ovih dana voze cik -cak u pokušaju da izbegnu udarne rupe. Oštećenja ima svuda, a najvidljivija su na autobuskim stajalištima. Tu je i po nekoliko rupa, tačno gde su točkovi autobusa, a pošto vozači pokušavaju da ih izbegnu, pa iz žute ulaze u drugu traku, to može da bude opasno. Da li nadležni imaju nameru da saniraju udarne rupe širom grada? Odgovor je pripremila Slađana Savić.

Kakvo je vreme, a kako na putevima, koliki je srednji kurs dinara po NBS, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo tokom jutra pronaći odgovore.

Lutajući reporter ovoga jutra obilazi Zemun i Adu Ciganliju raspitijući se kakva je situacija sa ledom, to jest da li je bezbedno kretati se ulicama ali i da li ima nesavesnih šetača koji hodaju po ledu Savskog jezera.

Za kraj emisije spremili smo Vic na blic. Za pola minuta razvedrićemo dan i rasterati zlovolju.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com
Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202 @beograd202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) a onda nam se i na taj način obratite.

Mi beležimo sve što nam javite. Rado ćemo objaviti i vaše vesti sa terena.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво