Ustanak

Ovoga jutra uz lepe i korisne priče, protkane vedrom muzikom, zajedno sa vama delimo početak novog dana.

Crtica 202 ovog jutra ukazuje na jedan od načina prevare potrošača.

Sportske vesti i ovoga jutra.

Minival ili - grafiti donose vedre misli slušalaca Oblaka u bermudama, a Hiljadu i jedan trag Danke Stojiljković doneće priču o Rumenka kolu. Ovo kolo, je verovali ili ne, zabeležio na jednoj svadbi pre dvadesetak godina naš poznati harmonikaš Boban Prodanović. Čuo je da se vlaške svadbe ne mogu zamisliti bez tog kola, pa ga je po sećanju zapisao na komadu hartije i kasnije snimio. Sve ostalo posle toga je - istorija.

U redovnoj rubrici "Mnogo smo najjači", od Predraga Drobnjaka, košarkaša i nekadašnjeg reprezentativca čućemo neka glasna razmišljanja o životu i sportu.

"Kvaka" Dragutina Rokvića u fokus smešta jednu od "naših" situacija: Prema pisanju jednog dnevnog lista, policijski inspektor iz Užica i đakon jedne užičke crkve privođeni su zbog sumnje da su pokušali da obiju seosku poštu u Kremnima... Nije problem u tome što su oni pogrešili, nego što smo džaba odvajali crkvu od države

Tu su i aktuelne informacije ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202, kao i domaća štampa.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, koliko iznosi srednji kurs Narodne banke Srbije, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore.

Na pitanje slušaoca reportera iz Beograda, Milana Petrovića: "Da li će svi penzioneri dobiti novčanu pomoć i ko na to nema pravo" odgovoriće Dejana Jočović.

Akademija „Ivo Andrić", utemeljuje novu književnu nagradu "Dobričin venac" u čast našeg pisca Dobrice Ćosića. O detaljima konkursa saznaćemo sve od književnika Radomira Smiljanića.

Lutajući reporter, Dušan Janjić, obilazi beogradsku autobusku i železničku stanicu raspitujući se o redovnosti i broju polazaka vozila prevoznika ali i uvođenju vanrednih linija tokom novogodišnjih praznika.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) a onda nam se i javite.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво