Ustanak

Početak poslednje sedmice u ovoj staroj godini obeležiće zanimljive i korisne priče uz vedru muziku kojom ćemo lakše pobediti pospanost.

Crtica 202 ovog jutra govori o psima lutalicama koje bezumnici plaše petardama.

Minival ili - grafiti donose duhovite misli slušalaca Oblaka u bermudama, a tu su i sportske vesti.

Hiljadu i jedan trag Danke Stojiljković ovoga puta budi sećanja na pesmu koja slavi čast srpskih oficira. Pesmu je komponovao Predrag Negovanović, a otpevao sjajni Rade Jorović, Dragačevac koji je kroz svoju dugogodišnju karijeru pevao pesme koje su u duhu starih narodnih. Zašto žene vole oficire otkrivaju ovi stihovi:

"Kad me vidi žena stane,
"Dobro jutro kapetane"!
U stranu se malo sklonim,
skinem kapu i poklonim.
Razvučem u osmeh lice,
"Živa bila lepotice."
Kad me vide oči šire,
žene vole oficire".

Tu su i aktuelne informacije ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202, kao i domaća štampa koju ćemo predstaviti naglašavajući najzanimljivije naslove.

Kakvo je vreme, a kako na putevima, kakva je bioprognoza, saznavaćete tokom emisije.

Pratimo i aktuelna dešavanja u Srbiji i najavljujemo događaje koji će obeležiti narednu sedmicu.

Jedan od događaja je svakako i koncert izvorne pevačke grupe "Prelo" iz Beograda "Etno rapsodija". To je povod da oslušnemo kako zvuči proba pred koncert u utorak 27. decembra u KC Rakovica. Naša sagovornica biće umetnički rukovodilac "Prela" - Marijana Butulija, etnomuzikolog.

Lutajući reporter obilazi beogradske pijace i raspituje se o ponudi voća i povrća, kao i potražnji, s obzirom na to da ovih dana niskim cenama brojni prodajni centri pariraju "pijačarima".

Slušaoci reporteri pitali su nas da li će ove zime biti podele ogreva za socijalno ugrožene u opštini Stara Pazova. Raspitali smo se - odgovor ćete čuti tokom emisije.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic. Nasmejte se od srca, pre nego li zakoračite u nov dan.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@beograd202, @ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202). Beležićemo sve što nam javite, a objaviti samo ono što je korisno za sve koji nas slušaju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи