Ars, Artifex

U Beogradskoj galeriji O3ONE je u toku izložba ’’Dizni kao inspiracija’’ Saše Rakezića poznatijeg pod pseudonimom Aleksandar Zograf.

Autor je godinama sakupljao različite predmete gde su predstavljeni Diznijevi junaci i to još iz perioda kada su oni tek stizali u naše predele. Tako su, recimo, izložene kuvarice sa Mikijevim likom iz tridesetih godina prošlog veka, tome nalik šabloni za vez trgovaca iz Vojvodine, ali i spomenari, gobleni, fotografije i dečiji radovi u blokovima za crtanje. Zograf pokazuje na koji način je Dizni fenomen - koji je česta meta otvorene kritike i predmet parodije - ustvari bio važna inspiracija u polju lokalne narodske popularne kulture.
Atelje 212 obeležiće svoj 60. rođendan, 12. novembar, izvođenjem predstave "Deca radosti" spisateljice Milene Marković, u režiji Snežane Trišić. U pitanju je drama koja tematizuje smenu generacija u proteklih 60 godina kolektivne istorije jednog društva: temu rokenrola i "večne mladosti", o čemu saznajemo detalje u prilogu Lane Nikolić. 

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

broj komentara 0 pošalji komentar
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Beograd 202

Ars, artifex najavljuje, prati, komentariše ars/umetnost i artifex/umetnika. Brzo, kratko, kritički - da budete u toku. Emisiju uređuje Aleksandra Glovacki. [ detaljnije ]