1 000 057. Rođendan umetnosti

Prilog Radio Beograda manifestaciji Rođendan umetnosti 2020. odeljenja Umetnost zvuka Evropske radiodifuzne unije jeste izvođenje dela „Molitva” autora Zorana Hristića, u režiji Zorana Jerkovića i Predraga D. Stamenkovića.

To je poklon Radio Beograda, odaslat na satelit „Hajdn" uživo sa lansirne rampe Studija 6. O kompleksnosti ovog poduhvata govore koautori - urednik serije „Radionica zvuka", kompozitor Predrag D. Stamenković i ton-majstor Zoran Jerković.

Radio Kragujevac ovih dana obeležava 50 godina postojanja. Oni koji pamte sedamdesete godine prošlog veka i same početke prvog elektronskog medija u Šumadiji, saglasni su da je nemerljiv njegov uticaj na informisanje i kulturu u gradu na Lepenici. Javiće nam se jedan od najpouzdanijih hroničara vremena - Kazimir Petrović, dugogodišnji novinar te kuće.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa kompozitorom i dirigentom Jakovom Gotovcem. Ti razgovori vođeni su 1978. godine za ciklus emisija „Gost Drugog programa", a Gotovac je govorio o tome kako je „tamburao" u mladosti, kako je odlučio da za životni poziv odabere muziku umesto advokature, kako je pogled u ćerkinu čitanku bio presudan za nastanak opere „Ero s onoga svijeta"...

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво