Filmorama

Emisija o sedmoj umetnosti

Film Moj jutarnji smeh reditelja Marka Đorđevića, ne samo da je u danu premijere na Festivalu autorskog filma kao vest postao viralan na socijalnim mrežama, već je za kratko vreme osvojio najvažnije nagrade na Pančevo film festivalu i pomenutom Festivalu autorskog filma.

Nakon toga film je imao još nekoliko prepunih projekcija, a posle nedavne u Kulturnom centru Beograda za Filmoramu su govorili reditelj Marko Đorđević, glumica Ivana Vuković i producent Miloš Pušić. Tema razgovora bili su počeci rada na ovoj priči, entuzijazam ekipe, činjenica da je metod od usta do usta pomogao da ovaj film, koji u januaru zvanično ulazi u bioskope vidi mnogo ljudi, ali i to što se publici film uglavnom dopada.

Održavanje Bašta festa uglavnom je rezervisano za tople dane jula, ali je novost to da će najbolji domaći filmovi ovog filmskog festivala imati svoju zimsku projekciju u Beogradu 23. decembra. O tome će govoriti naš današnji gost, jedan od osnivača festivala i glumac Jovan Jelisavčić.

Najkraći dan, manifestacija posvećena kratkometražnom filmu, kojom će i ovog 21. decembra biti proslavljen Svetski dan kratkog filma, biće održana pod sloganom Iskoristi najkraći dan u Dvorani kulturnog centra, a mi ćemo danas govoriti o ovom maratonu kratkog filma.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво