Nevidljivi ljudi

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Kako se pred mikrofonom rađa čarolija? Zašto glumac u mediju radija može da stvori tako veliki spektar uloga, kakav nikada ne bi mogao da kreira u pozorištu? Kako isključivo jednim sredstvom - govorom - moguće dočarati slušaocu slike ljubavi, ushićenosti, bola, patnje, batina, nervoze, smrti? Zbog čega danas, čak i u konvencionalnim medijima, često napuštamo tradiciju negovanja jezičke kulture?

Gošća emisije „Nevidljivi ljudi", dramska umetnica Biljana Đurović, ostvarila je trocifreni broj uloga u Dramskom programu Radio Beograda. „Oživela" je kraljicu Simonidu, carice Anu i Katarinu Veliku, Karolinu Nojber, zatim Mariju u istoimenom tekstu Sime Matavulja, a za ulogu Afimje u drami „Utroba" Jevgenija Zemjatina ovenčana je i plaketom „Vitomir Bogić" na najbolje glumačko radio-dramsko ostvarenje. Studente Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu uči kulturi govora i scenskom govoru.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa akademikom Ristom Stijovićem, vođenih u prvoj sezoni emisije „Gost Drugog programa", pre 45 godina. Ove sedmice obeleženo je 125 godina od rođenja našeg uglednog vajara.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво