Čekajući vetar

Ekološki magazin

Hrana budućnosti je skoro ista kao hrana iz prošlosti, samo mnogo skuplja. Jednu trećinu od onoga što kupimo i spremimo - na kraju bacimo, što i nije neka šteta kad pomisliš da se aditivi ne broje u desetinama, nego u hiljadama. Istovremeno, Ujedinjene nacije traže način da ostvare plan po kome do 2050. više neće biti gladnih u svetu! I eto izazova sredine XXI veka: da gladni počnu da jedu, a da siti prestanu da se hrane đubretom punim otrova. E, baš što reče Kristina u " Maratoncima" - ona za ton film, a ja za globalni razvoj.

Kada je postala glasna, legitimna želja građana Bora da dišu čistiji vazduh, proglašena je političkom. A niko ne spori zagađenje... ni prekoračenje zagađenja. Čućete Irenu Živković, predsednicu Udruženja Izbor postoji.

Zašto je svet u kome živimo neodrživ, šta jednu zajednicu čini održivom i kako bi ona trebalo da izgleda, a primera ima i kod nas i u svetu - gost emisije je Petar Šumski.

U Srbiji je osnovana prva energetska zadruga, u čemu je veliku podršku pružila Zelena energetska zadruga iz Hrvatske. Kako ovakve zadruge funkcionišu i zbog čega su dobre za lokalne zajednice, govori Lucija Nađ.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара