Riznica

Istorija Rusije od IX do početka XX veka

"Knjiga Od kneževine Rus do carske rusije, IX-XVII v. pruža srpskim naučnicima i zaintereovanim čitaocima mogućnost da dobiju kompletno i svestrano, a, s druge strane, kompaktno i lakonsko saznanje o pogledima moderne istorijske nauke na period u kom je došlo do rađanja i prvih koraka ruske civilizacije. Ova knjiga je rezultat višegodišnjeg arhivskog i istoriografskog istraživanja. Metodološki, u njoj se polazi od koncepcije transformacije ruskog naroda od istočnoslovenske plemenske zajednice u srednjovekovni ruski etnos i kasnije u rusku naciju novog vremena". (Iz recenzije "Istorija Rusije I - Od kneževine Rus do carske Rusije - IX-XVII veka", prof. dr Alekseja Timofejeva).

Povodom objavljivanja kod nas dvotomne "Istorije Rusije", koja obrađuje period od IX do početka XX veka, gosti su njeni autori Tatjana Černikova i Jaroslav Višnjakov, redovni profesori MGIMO MID Rusije (Moskovskog državnog instituta za proučavanje međunarodnih odnosa Univerziteta Ministarstva inostranih poslova Rusije) i dr Aleksej Timofejev, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Odeljenje za istoriju, recenzent ovog kapitalnog dela.

Autor i voditelj: Dušanka Zeković.

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи