Visine

Johan Šele: Tri komada

Muzika Johana Šelea, kantora lajpciške crkve Svetog Tome u poslednje dve decenije 17. veka bila je toliko popularna da je jedan savremenik ostavio svedočenje kako su Šeleovi poštovaoci hrlili da je čuju istom revnošću kojom se pčele skupljaju oko meda. Ono što je slušaoce najviše mamilo bio je novi stil: ljupke i zavodljive melodije udružene sa pažljivo odabranim stihovima i muzičarima koji su bili u stanju da izvedu mnoge velike efekte i njima izraze veliko bogatstvo emocija.

U večerašnjim Visinama slušaćemo tri Šeleove duhovne kompozicije iz tog perioda: motete „Dođi, Isuse, dođi"i „Jer je Hrist svršetak zakona" i božićnu kantatu „Sa neba stiže mnoštvo anđela", u interpretaciji koju su ostvarili: Kerolin Simpson, sopran, Rebeka Autram, alt, Džejms Bouman, kontra-tenor, Džejms Gilkrist, tenor, Piter Harvej, bas, hor i ansambl The King's Consort, pod upravom Roberta Kinga.

Autor emisije je Ivana Komadina.

 

Висине

Autor:
Бојана Жижић, Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Ана Ћирица

На крају програма, у ВИСИНАМА представљамо  медитативне  и духовне композиције аутора свих конфесија и епоха. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво