Čekajući vetar

Ekološki magazin

Poljoprivredni fakultet u Zemunu javnosti je na jedan dan učinio dostupnom zbirku insekata staru više od pola veka. Bila je to prilika i za priču o metlici, insektu koji se sada ne viđa, a svojevremeno je njegov roj zaustavio voz na jednoj pruzi u Srbiji; o invazivnim stranim vrstama koje domaće ptice neće da jedu; o sposobnosti ovih malih životinja da namirišu ono što im je važno, a udaljeno je pet, pa i trideset kilometara. O tome govori dr Olivera Petrović Obradović.

Situacije koje odrasli smatraju uobičajenim i bezazlenim, kod dece mogu da izazovu stres jednak onom koji osećamo kad ostanemo bez bliske osobe. Stručnjaci zato preporučuju kućne ljubimce - smanjuju stres, uz njih deca najbolje razvijaju empatiju i odgovornost, a pokazalo se i da brže nauče da čitaju. Najviše vole da čitaju kucama i macama jer ih slušaju, ne prekidaju i nemaju primedbe.

Zelena omladina Srbije kreće sa radionicama o klimatskim promenama; dnevni list Blic i kompanija Vip mobile počeli su drugu fazu čišćenja reka u Srbiji, a završena je Konferencija Voda za sutra, u organizaciji Društva Vodni agent, održana u Rijeci, Karlovcu i Rogaškoj Slatini.

Autor i voditelj: Aleksandra Vukićević 

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво