Nevidljivi ljudi

Dragana Kovačević - dobitnica Zlatnog mikrofona

Gošća emisije Nevidljivi ljudi je Dragana Kovačević, dobitnica ovogodišnjeg priznanja Radio Beograda „Zlatni mikrofon" za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa.

Počela je u „Delometru", bila je reporter „Zelenog megaherca", voditelj i urednik „Putokaza", pa kultne emisije „Niko kao ja". Ređale su se zatim emisije takođe velike popularnosti, koje su bojile kulturni prostor Srbije: „Forum", „Putevima kulture", „Sedam umetnosti", „Rezervisano za", „Klub 2", „Okreni 0"... Tvorac je i više dokumentarnih emisija, a danas je prepoznatljiva po autorskoj emisiji „Čitač". Urednica je Redakcije za svetsku scenu i susedne kulture Radio Beograda 2, a za svoj rad nagrađivana je Godišnjom nagradom RTS-a i Zlatnom značkom Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

U „Kutiji za pamćenje", na Dan pronalazača Srbije, moći ćete da čujete odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa našim poznatim naučnikom, univerzitetskim profesorom i doktorom tehničkih nauka Rajkom Tomovićem. Jedan od naših najvećih robotičara, konstruktor prve antropomorfne veštačke šake u svetu, prve automatizovane fabrike u Jugoslaviji i prvog srpskog digitalnog kompjutera, govorio je u emisiji „Gost Drugog programa" 1975. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара