95 godina Radio Beograda

Direktan prenos Svečane akademije povodom 95 godina Radio Beograda

Prvog oktobra 1924. godine, iz studija u zgradi u Knez Mihailovoj ulici, prvi put je emitovan program radio-stanice „Beograd-Rakovica" i ovaj dan označavamo kao početak radio-difuzije u Srbiji.

Na svečanosti su uručene godišnje nagrade „Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa, kao i studentske nagrade „Neda Depolo", koje Radio Beograd 2 već četrnaest godina dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.

Posebno priznanje „Zlatni mikrofon" je uručeno književniku Ljubivoju Ršumoviću.

Dan Radio Beograda je ove godine obeležen u Svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti, zdanju odakle je najstariji elektronski medij na Balkanu pre devet decenija počeo sa redovnim svakodnevnim emitovanjem programa.

U programu je učestvovao Hor RTS-a, Hor „Kolibri", Vokalni kvartet „Sveti Roman" i Dečja dramska grupa Radio Beograda, a govorili su predsednik SANU akademik Vladimir S. Kostić, direktor Radio Beograda Milan Nedić, kao i glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac.

Voditelji programa u SANU bili su Aleksandra Paladin i Ranko Stojilović, a voditelj u studiju Radio Beograda bila je Meliha Pravdić.

Producenti prenosa bili su Nela Bulić i Vojislav Kajganić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво