Filmorama

Emisija o filmu

U današnjoj emisiji idemo u susret Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE-u, koji će se u Leskovačkom kulturnom centru odvijati od 18. do 22. septembra. Govorićemo o programu festivala, a u okviru njega i predstavljanju nove igrane serije Grupa, koju ćemo uskoro gledati na našoj televiziji.

Gost današnje emisije biće Uroš Tomić, filmski reditelj i jedan od kreatora ove serije, koja je i pre emitovanja pobudila veliko interesovanje. U seriji od jedanaest epizoda, u kojoj ćemo pratiti tri grupe junaka - policajce, kriminalce i tinejdžere, uloge tumače Igor Benčina, Denis Murić, Vojin Ćetković, Nela Mihailović, Branka Katić, Irfan i Pavle Mensur, Filip Đurić, Boris Isaković... Uroš Tomić će govoriti o razvoju ove serije, scenariju, saradnicima, očekivanjima, i svom dosadašnjem radu.

Sutra će po petnaesti put u Jugoslovenskoj kinoteci biti otvoren program Dana meksičkog filma, a publika će do 22. septembra moći da se upozna sa zlatnim dobom meksičke kinematografije kroz pet digitalno restauriranih filmova snimljenih sredinom 20. veka. Najavićemo i ovaj program.

 

Emisiju uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Naslovna fotografija: Serija Grupa

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво